avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... FIŞA de identificare a factorilor de risc profesional
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

FIŞA de identificare a factorilor de risc profesional

Cine întocmește fișa de identificare a factorilor de risc profesional conform HG nr. 355/ 2007 privind supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor?
Cel mai recent răspuns: dumas34 , utilizator 20:58, 15 Septembrie 2014
Fișa de identificare a factorilor de risc profesional se intocmeste conform Legii 319/2006.
Daca va uitati cu atentie pe modelul de Fisa de identificare a factorilor de risc profesional din HG 355/2007, veti vedea ca aceasta trebuie semnata de lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie si de angajator. Deci, Fisa se completeaza de catre lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie.
Anexa 3 la Normele metodologice de aplicare a Legii ssm, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza obligativitatea semnarii fisei de identificare a factorilor de risc de catre angajator. Fisa poarta data semnarii.
Cine o intocmeste (lucratorul desemnat, seful serv.intern de prevenire si protectie, etc.) este in functie de reglementarile interne ale firmei, stabilite prin organigrama firmei.
Respectiva fisa se intocmeste avand in vedere Materialul privind evaluarea riscurilor in cadrul firmei. Fisa se refera strict la riscurile profesionale de la locul de munca/ postul de lucru pentru care se solicitata examinarea medicala a lucratorului, avandu-se in vedere inclusiv riscurile generale existente la nivel de firma.
gigipopa, unde ati vazut Fisa de identificare a factorilor de risc profesional in Norme ? Anexa 3 din Norme se refera la cerificatul constatator in baza declaratiei pe proprie raspundere. Fisa este reglementata de HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor si contine atat semnatura lucratorului desemnat/SIPP cat si a angajatorului.
Corect este anexa 2 din HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
In fisa de identificare a factorilor de risc apare si semnatura celui care intocmeste fisa respectiva, dar cel care are responsabilitatea in fata legii pentru corectitudinea riscurilor identificate/ bifate este angajatorul.
Daca cel care intocmeste fisa o face cu greseli, poate fi sanctionat doar administrativ de catre angajator, conform prevederilor din ROI al firmei.

Alte discuții în legătură

Fisa de identificare a factorilor de risc profesional si fisa de expunere la riscuri profesionale imarianc imarianc de cine se completează/intocmesc fișa de identificare a factorilor de risc profesional și fisa de expunere la riscuri profesionale? (vezi toată discuția)
Cine solicita examenul medical la angajare și completează fișa la angajare, biroul resurse umane sau lucrătorul desemnat în cadrul ssm? ssmpsi ssmpsi Ce sarcini legate de întocmirea documentelor ii revin lucrătorului desemnat în cadrul unei angajari . Cine solicita examenul medical și completează fișa ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional. Monica Popescu Monica Popescu Va rog sa-mi spuneti daca lucratorul desemnat nu are cursul de evaluator riscuri are dreptul sa semneze la aceasta fisa alaturi de angajator? (vezi toată discuția)