avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de identificare a factorilor de risc profesional.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de identificare a factorilor de risc profesional.

Va rog sa-mi spuneti daca lucratorul desemnat nu are cursul de evaluator riscuri are dreptul sa semneze la aceasta fisa alaturi de angajator?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:20, 21 Aprilie 2018
Lucratorul desemnat trebuie sa fi absolvit cursul din domeniul ssm cu o durata de 80 de ore, nu un curs de evaluator de riscuri profesionale.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 21 Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, potrivit prevederilor art. 49
-Art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional prevazuta in anexa 3 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza la semanturi
Observaţii:
Data completării: .........
Angajator,
................................
(semnătura şi ştampila unităţii)
Lucrător desemnat
Serviciul intern de prevenire şi protecţie
Semnătura
Prin completarea acestei fise se certifica ca datele/ riscurile profesionale identificate sunt cele mentionate in materialul cu riscuri profesionale existent la nivelul firmei pentru locul de munca pentru care se solicita examinarea medicala in vederea angajarii.
Prin aceasta fisa nu se face identificare si evaluare riscuri profesionale pentru locul de munca pentru care se solicita angajarea lucratorului.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana desemnata cu protectia muncii Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, In momentul de fata avem o societate cu 40 de angajati care are angajata si desemnata o persoana ca Specialist cu securitatea si sanatatea in ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm sau lucrator desemnat ssm Hope93 Hope93 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti, am liceul tehnic, absolventa de ASE(studii de lunga durata) si recent am facut un curs de SSM de 80 de ore, in baza ... (vezi toată discuția)
Grad superior ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Un angajat care are curs postuniversitar ERSSM 180 ore este considerat grad superior? Daca da, care sunt atributiile dpdv legal a unui angajat cu grad ... (vezi toată discuția)