avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare bani

BUNA ZIUA!
Daca s-a aprobat marti legea privind amnistia fiscala a mamelor care au dat banii inapoi din diverse motive care este posibilitatea de recuperare a lor? unde trebuie sa ne adresam? mentionez ca mie mi-au luat indemnizatia de crestere copil pe 2 luni adica 1200 lei, bani pe care i-am dat inapoi.
Multumesc pentru raspuns!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 11 Septembrie 2014
1. Deocamdata legea a fost discutat ain cele doua camere ale Parlamenutului dar nu a fost inca aprobata in plen.

2. Cand o fi sa apara in Monitorul Oficial mai discutam.
Legea se afla la promulgare la Presedintele Romaniei.

Potrivit proiectului de lege - aprobat de Parlamentul Romaniei si aflata in curs de promulgare :
Art. II. – (1) Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011,
cu modificările şi completările ulterioare, se scutesc de la plată.
(2) Sumele provenite din debitele recuperate începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se restituie eşalonat pe o perioadă de 5 ani calendaristici începând de la data de 1 ianuarie 2015, prin plăţi anuale egale.
(3) Sumele ce urmează a fi restituite în condiţiile alin. (2) nu se actualizează cu indicele de inflaţie şi nu sunt purtătoare de dobânzi, penalităţi sau majorări de întârziere, după caz.

......
Art. IV. – (1) În vederea scutirii la plată şi/sau restituirii sumelor recuperate potrivit prevederilor art. II, persoanele în sarcina cărora s-au stabilit debite se vor adresa cu cerere scrisă, agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de declaraţia pe propria răspundere că toate documentele prezentate în vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, au fost solicitate organelor competente.
(2) În situaţia în care cererea prevăzută la alin. (1) nu a fost înregistrată la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, recuperarea debitelor se va efectua
potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta lege, iar sumele recuperate nu se restituie.
(3) Scutirea la plată şi, după caz, restituirea sumelor recuperate, se face în baza deciziei directorului executiv al agenţiei judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, care se emite în termen de 30 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii. Decizia se
comunică debitorului în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - legea 126/2014 sasviorel sasviorel In cazul copilului cu handicap grav care a primit sume necuvenite si au inceput retinerile conform deciziilor locale. Potrivit Legii 126/2014 am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mitrofan_Brindusa Mitrofan_Brindusa Buna ziua! Am si eu o mare problema si caut un raspuns...Am 2 copii, un baiat de aproape trei ani si o fetita de 1 an jumate. Cand avea baiatul 1 an si 4 luni, ... (vezi toată discuția)