avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie

Buna ziua. Desi urmaresc forumul de ceva vreme, astazi am hotarat sa cer si eu ajutorul/parerea celor avizati. Pe scurt: in data de 16.02.2014 am fost oprit de un echipaj pt un control de rutina, etilotest 0,56 in aerul expirat, sange 1,15 prima proba, 1 cea de-a doua. Analizele platite in data de 18.02.2014. Nu am antecedente penale , cazier s.a.m.d. Mi-am angajat avocat din data de 22.2.2014, insa cu parere de rau o spun nu m-a ajutat deloc. Spun asta deoarece eu a trebuit sa aflu numarul dosarului, eu am dat telefon la politie sa ma interesez de stadiul dosarului, eu am fost in audienta de 4 ori la procuratura pentru a afla in ce stadiu este dosarul. Am atasat la dosar pentru circumstantiere o caracterizare de la locul de munca si o anexa din care reiese de ce am ales sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice. In data de 8.9.2014 am semnat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei. Pedeapsa propusa de procuror este de 1 an de suspendare, 2 ani si 6 luni sub supraveghere, 60 de zile de munca in folosul comunitatii, prezentarea periodica la oficiul de probatiune pe perioada supravegherii, prezentarea unor acte - tot pe perioada supravegherii - din care reiese ca am un loc de munca si am cu ce ma intretine. Acordul l-am semnat in prezenta avocatului angajat. Intrebarea care ma framanta pe mine: pedeapsa propusa de procuror va ramane cea definitiva in cazul acceptarii ei de catre instanta sau mai pot spera la posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei, asa cum am vazut chiar aici pe forum ca a mai fost un caz. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreiy97 , utilizator 16:28, 18 Aprilie 2024
@patrascu razvan
Sint de acord cu d-voastra ca acordul putea sa plece de la procuratura intr-o forma ceva mai favorabila. Am ales aceasta cale din proprie initiativa, pentru a urgenta un pic mersul lucrurilor. La prima audienta cu prim procurorul mi s-au dat 2 optiuni - una, o cerere pentru urgentare, a doua, semnarea acordului. Din pacate, desi am citit ca acest acord s-ar face in urma unei negocieri intre mine si avocat, pe de o parte, si procuror , de cealalta parte, avocatul meu, foarte grabit sa scape de mine a acceptat repede aceasta forma a acordului, asigurandu-ma ca in ochii instantei conteaza sa vada ca regret fapta si ca constientizez gravitatea infractiunii. Dupa cum spuneam, anterior acestei fapte, nu am avut niciodata de-a face cu justitia si intrunesc toate criteriile cerute pentru a obtine , sper, o amanare a executarii pedepsei. Dar cum de la a spera la a obtine e cale lunga, ramane de vazut.

@Catalin Stefan

Eu am incercat sa urgentez lucrurile ducandu-ma in fiecare saptamana in audienta la prim procuror sau la procurorul de serviciu dupa ce am aflat ca dosarul a fost inaintat de politie parchetului. Dupa 4 audiente de acest gen, la ultima, procurorul de serviciu m-a trimis la procurorul de caz asta fiind intr-o joi, iar lunea urmatoare am semnat acordul. Pe portalul ministerului justitiei imi apare deja nr de dosar, pe 28.10. 2014 trebuind sa ma infatisez. Sper sa fie de bun augur. Nu sint din Bucuresti, totul se desfasoara in Brasov.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Cosmin_31, utilizator
V-ati grabit, oricum acum este tarziu sa mai analizam ce trebuia, bafta in continuare!
Va multumesc pentru urare, o sa va tin la curent cu deznodamantul.
Multa bafta!
Buna!
Asa cum am promis, revin cu deznodamantul:

Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a NCpp, admite acordul de recunoastere a vinovătiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov cu inculpatul , În baza art. 336 alin. 1 Ncp, condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 ( un) an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 485 alin. 1 lit. a NCpp, modifică forma de executare a pedepsei de 1 an închisoare, stabilită în cuprinsul acordului de recunoaştere a vinovăţiei, şi în consecinţă: În baza art. 83 Ncp, amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 Ncp. În baza art. 85 alin. 1 Ncp, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul .... la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b Ncp, stabileşte în sarcina inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul activităţilor organizate de ........ În baza art. 83 alin. 4 Ncp, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 alin. 1 Ncp. În baza art. 274 alin.1 Cpp, obligă inculpatul la plata sumei de 330 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului din oficiu - ......- în cuantum de 25 lei rămâne în sarcina statului.

Dupa cum se observa, am obtinut amanarea aplicarii pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani. Ce intrebari am. Care sint pasii urmatori? Trebuie sa astept sa imi vine decizia definitiva acasa? Cu acesta decizie ma duc si platesc cheltuielile judiciare? Apoi merg la serviciul politiei rutiere? Cine imi poate spune ce trebuie sa fac? Exista posibilitatea ca Procuratura sa atace aceasta decizie? Politia Rutiera poate decide sa imi prelungeasca suspendarea permisului cu inca 90 de zile? Multumesc celor care isi vor face un pic de timp pentru ca sa imi raspunda.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat alex.andrei alex.andrei Buna ziua, Am nevoie si eu de un raspuns din parte dvs. Am permisul suspendat pe trei luni pentru viteza si am fost de domnii politai de doua ori. In ... (vezi toată discuția)
Amanare aplicare pedeapsa alcool la volan. Bobo12 Bobo12 Buna ziua. In 13.05.2016 am fost prins conducand un vehicul sub influenta alcoolului cu 0.54 fiola si 1.20, respectiv 1.10 in sane pe raza judetului ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)