avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat pentru urmatoarea situatie: bunicii mamei au decedat, succesiunea nu a fost facuta intrucat ceilalti doi frati nu doresc acest lucru. Cu toate acestea, unul dintrei ei efectueaza anumite lucrari in curtea si la casa parinteasca, iar pamantul l-a incredintat unor asociatii. Cum ar trebui sa procedeze mama pentru a beneficia de drepturile care i se cuvin? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:14, 11 Septembrie 2014
sa dezbata succesiunea dupa parinti. Daca nu se poate amiabila notar, se poate la instanta.

Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).




Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune betoven betoven Cum sa poate dezbate succesiunea , daca unu dintre frati trage de timp.? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor dsmihalea dsmihalea Buna ziua pentru a primi un certificat de mostenitor trebuie sa accept mosteinirea si sa fac succesiune? si ca sa solicit un inventar succesoral trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar mihaela_1968 mihaela_1968 A mai ramas valabil ca succesiunea se face la notar, daca fratii se inteleg, in urma decesului parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)