avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... PROIECT MASURA 112
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

PROIECT MASURA 112

Buna ziua. Am un proiect fonduri europene, sunt in anul 2 si urmeaza sa-mi achizitionez toate investitiile, exact ca in planul de afaceri.
Problema pe care o am la cereri de plata este ca jumatate din investitiile mele prevazute in planul de afaceri semnat si aprobat in 2014, de catre niste persoane de la aprdp, sa nu fie eligibile in 2014.
Datorita unor bugetari care mi-au verificat dosarul si a mers mai departe pana la finantare, se pare ca numai eu ma fac vinovat de aceasta situatie.
Am facut o contestatie la aprdp Bucuresti si raspunsul lor este acelasi ca eu trebuie sa-mi asum greselile lor(adica sa cumpar tot ce e in planul de afaceri OBLIGATORIU si pe deasupra sa fac alte investitii, adica alti bani in plus in valoare de 10000 lei)
Consider ca nu este greseala mea si as dori sa stiu pe cune sa trag la raspundere pentru aceasta situatie si daca as avea castig de cauza in instanta.
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Grigoroiu , utilizator 00:54, 16 Septembrie 2014
Redau mai jos textul din cel de-al 2-lea topic AL @ ALEXVALER
Va rog sa nu deschideti 2 topicuri cu acelasi subiect , chiar daca exprimarea nu este identica
Va multumesc,
Moderator


"Buna ziua.
Am un proiect masura 112, in care am un plan de afaceri semnat de catre aprdp, in 2012. Nu inteleg cum de in 2014, s-au gandit ca acest plan nu este eligibil in proportie de 50%, adica jumatate din investitiile pe care le-am facut, spun ca nu sunt acceptate si eligibile. Acum eu trebuie sa ma gandesc la alte invastitii in valoare de cel putin 10000 de lei, pe care trebuie sa-i investesc in plus, din greseala lor.
Spun asta pentru ca un plan de afaceri aprobat in 2012, trebuie respectat numai de mine, adica ei nu-si asuma greselile?
Intrebarea mea este ca nu exista nici o lege in care sa-mi cer drepturile?
Multumesc."
Puteti notifica Autoritatea de management si Ministerul alaturand raspunsul APDRP.
In functie de raspunsul primit puteti actiona in instanta.
Am facut contestatie la Ministerul aprdp Bucuresti si acelasi raspuns, jumatate din planul de afaceri nu este considerat cheltuiala eligibila. In concluzie, eu trebuie sa respect planul de afaceri, am achizitionat tot ce e scris acolo, dar trebuie sa scot din buzunar inca cel putin 10000 lei, ca sa imi acorde a doua transa.
Consider, ca nu este corect ca eu in acest contract sa fiu singurul care plateste greselile unor functionari, care nu si-au facut treaba bine.
Ar merita sa-i dau in judecata, pentru greselile lor pentru ca am mai auzit cazuri similare, isi bat joc de munca noastra. In contract sunt niste persoane care au semnat. Nu pot trage pe nimeni la raspundere?
As avea castig de cauza intr-un proces?
Multumesc.
Ai prin proiect o declaratie prin care iti asumi ca finantezi toate cheltuielile eligibile (pana la rambursarea sumelor) si orice cheltuieli conexe si neeligibile. Sansele sa tragi pe cineva la raspundere sunt minime.

Iti faci un calcul si vezi daca e rentabil sau nu pentru tine sa iei 50% din suma. Daca e mai mult decat nimic. Daca da, mergi mai departe. Daca nu, renunti si te descurci singur.

Situatia e regretabila, dar, totusi, a primi ceva finantare nu e un drept, e un privilegiu. Nu inseamna ca nu ai dreptate, dar nu iti pui fata de tine problema cum trebuie. Ce primesti e mai mult decat nimic, daca iti convine, bine, daca nu, iar bine, dar e treaba ta. Altii nu primesc nimic si asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila ContSters109653 ContSters109653 Am o societate care a solicitat , in baza unui proiect , fonduri FEARD. Cheltuielile cu proiectul ( PROIECTARE / TEREN CONSTRUCTIE ...)au fos asa de mari , ... (vezi toată discuția)
Firma noua sinel sinel 1.Vreau sa deschid o firma;[activitate transport rutier marfa si persoane] cu activitate 0,adica,nu am nici macar masinile cu care sa fac treaba. 2.Am fost la ... (vezi toată discuția)