Locuiesc de un an in Germania si doresc sa divortez.
sotul meu nu e de acord, desi suntem despartiti in fapt de un an
ce trebuie sa fac sa il pot obtine...
mentionez ca avem un baiat, dar are deja 19 ani (care locuieste cu sotul-eu trimit bani lunar in contul baiatului )
nu avem bunuri in comun,locuiam in casa socrilor .
va rog, sfatuiti-ma ce trebuie sa fac sa pot obtine divortul mai repede
Doamna, inteleapta decizia de a nu implica fiul in viata dv. sentimentala, indiferent de circumstante.
Persoana pe care s-o imputerniciti nu scoate din schema avocatul si nici nu trebuie musai sa se prezinte de fiecare data la proces, doar ar fi cineva care, local, ar putea colabora cu acel avocat pentru si in interesul dv. Daca instanta, spre exemplu, admite proba cu interogatoriul luat dv., cine raspunde la el, avocatul?
In rest, motivele nu trebuie sa fie x sau y, ci trebuie sa fie cele reale; poate fi lipsa de comunicare sau orice altceva, in functie de situatia concreta.
Inainte sa divortati din vina dv., trebuie sa intelegeti ce inseamna asta, ati putea plati daune.
Contactati un avocat (sau sora il poate contacta pentru dv.) si informati-va, apoi luati o decizie. Anterior, ajuta daca discutati cu sotul si va anuntati fiul.
Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :
- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens
- daca executa o pedeapsa privativa de libertate
- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces
Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.
(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).
Puteti promova dumneavoastra actiunea de divort, iar sotul dumneavoastra sa raspunda prin intampinare.(indicand un domiciliu procesual ales in vederea comunicarii actelor de procedura ).
Stie ca poate promova doamna actiunea, dar nu stie de unde s-o apuce... ce sa faca, concret. A inteles si ca poate fi reprezentata in baza unei procuri.