avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoasterea hotararii straine de divort in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoasterea hotararii straine de divort in Romania

Buna ziua,

Ma adresez si eu cu o intrebare: care sunt pasii de urmat daca doresc recunoasterea unei hotarari de divort pronuntata in SUA in Romania. Mentionez ca fostul sotul a decedat si nu am pe cine chema in instanta. Ca atare, pe cine pot chema in judecata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:52, 16 Septembrie 2014
din ce judet sunteti?
~ Conținut șters la cerere ~
din Bucuresti.

Am citit acest articol, dar tot nu sunt lamurita, pentru ca nu face nicaieri referire daca unul dintre soti a decedat. Aceasta e marea mea nelamurire.. pe cine pot chema in judecata? Pentru ca cererea de chemare in judecata trebuie sa se adreseze cuiva. O alta varianta la care m-am gandit a fost sa chem starea civila in urma refuzului lor de a recunoaste hotararea...
GeorgianaChirila a scris:

Pentru ca cererea de chemare in judecata trebuie sa se adreseze cuiva. O alta varianta la care m-am gandit a fost sa chem starea civila in urma refuzului lor de a recunoaste hotararea...

Trebuie să chemați pe cineva în judecată într-o procedură contencioasă, adică atunci când există o contestare a unui drept.

În cazul recunoașterii unei hotărâri judecătorești se parcurge procedura necontencioasă, adică nu trebuie să dați în judecată pe nimeni, ci doar să vă adresați cu o cerere de recunoaștere a hotărârii la instanța competentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate da cineva un model de cerere actoru_vlad actoru_vlad As dori un model de cerere catre Tribunal, de recunoastere a hotararii de divort data in strainatate (SUA) Ma poate ajuta cineva.. Multumesc (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea hotararii de divort pronuntata in strainatate ContSters60480 ContSters60480 As dori sa obtin recunoasterea hotararii de divort pronuntata in SUA, Texas in 2001. Intre timp m-am recasatorit, iar obtinerea recunoasterii hotararii de ... (vezi toată discuția)