avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Refuz inscriere la cresa lipsa vaccinari
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Refuz inscriere la cresa lipsa vaccinari

Buna ziua. Am un copil de 2 ani impliniti, inscris din timp si acceptat la cresa in prima faza. Nu a fost vaccinat niciodata si nu intentionez sa "recuperez" vaccinurile nefacute. In septembrie, odata cu inceperea anului scolar, mi s-a spus (nu mi s-a dat in scris) ca nu este primit deoarece nu are avizul cu vaccinarile. Desi este inradacinata in colectiv ideea ca vaccinurile sunt obligatorii, ele nu sunt impuse prin nici o lege. Cine s-a mai intalnit cu acest caz si care sunt optiunile legale pentru a-l inscrie la o cresa si ulterior la gradinita, scoala..., pentru ca probabil e doar inceputul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ceausescu Liliana - Birou de Mediator , Mediator 00:35, 16 Septembrie 2014
buna ziua,

aveti dreptate, doar parintii pot decide daca isi vaccineaza sau nu copiii. Ideal ar fi fost ca mai multi parinti sa fie la fel de curajosi si informati ca dvs...

in acest sens, vedeti aici : [ link extern ] /

succes si multa sanatate!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
Multumesc. Probabil ca prin mediere nu voi reusi nimic (am vorbit astazi cu o fosta directoare de gradinita cu program prelungit, care mi-a dat un raspuns categoric NU). Ma voi documenta si probabil voi merge pe calea legala pentru discriminare. Sigur exista precedente. O seara buna.
Daca ati vorbit cu doamna Directoare, asta inseamna ca aveti si un inscris din care rezulta refuzul inscrierii minorului la cresa? In schimb daca i se va trimite o invitatie la mediere al carui obiect este refuzul inscrierii minorului, chiar daca nu va da curs invitatiei, aveti un inscris care va este de folos in instanta, altfel exista si posibilitatea ca dna. Directoare sa si nege ca ati incercat inscrirea copilului la cresa.
Exista si posibilitatea ca odata ce intervine si mediatorul cu explicatiile privind consecintele refuzului (instanta, daune, cheltuieli de judecata) dna. Directoare sa isi schimbe optica si sa respecte dreptul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaccinarea - obligativitate sau abuz? ramonas1000 ramonas1000 Vaccinarea obligatorie este legala? Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)