avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este fals in acte publice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este fals in acte publice?

Am revenit cu o informatie pe care am primit-o de la Politia Rutiera. In 31.08.2014 am fost oprit in trafic de un agent de Politie, i-am dat actele si nu mi-a comunicat motivul opririi. Am coborat si am mers la masina echipata cu radar, am intrebat si mi s-a raspuns ca am depasit viteza si ca aveam 65 Km/h, am spus ca voi contesta si am facut fotografii, cand m-am intors agentul de pe radar mi-a comunicat ca am pirerdut permisul pentru ca am trecut strada printrun loc nepermis. Cand a venit la masina mea sa-mi aduca actele mi-a spus ca mi se suspenda dreptul de a conduce pentru ca nu am respectat indicatiile agentului, lucru pe care-l scrie si pe dovada. Pe platforma interna a Politiei Rutiere apare suspendat pentru calcarea liniei continue. Probabil a modificat P-V sau l-a anulat si a facut altul pentru ca eu nu l-am semnat deoarece nu m-a lasat sa fac mentiuni. Multumesc pentru sfaturi .
Cel mai recent răspuns: costicanutu , utilizator 11:15, 18 Septembrie 2014
Am facut deja plangere penala pentru abuz in serviciu, inainte de a vedea P-V, dar asa cum am precizat deja mie mi s-a suspendat dreptul de a conduce din doua motive, unul trcut in dovada si altul trecut in P-V.
komkao a scris:

Desi sunt neavizat in domeniu mie mi se pare ca ar fi fals intelectual sau chiar abuz in serviciu

Pentru a fi fals trebuie să se dovedească intenția. Nu văd nici o intenție a agentului de a menționa un alt număr de PV în acea dovadă.
costicanutu a scris:

Am facut deja plangere penala pentru abuz in serviciu.

Nu sunt îndeplinite condițiile răspunderii penale.

Concentrați-vă pe contestarea procesului verbal prin acțiunea contravențională. Șanse mari nu prea sunt nici în acest sens, dar poate aveți noroc.
Patrick_ a scris:

komkao a scris:

Desi sunt neavizat in domeniu mie mi se pare ca ar fi fals intelectual sau chiar abuz in serviciu

Pentru a fi fals trebuie să se dovedească intenția. Nu văd nici o intenție a agentului de a menționa un alt număr de PV în acea dovadă.

Pai daca inventezi depasiri de linie continua sau nerespectarea indicatiilor doar pentru ca omul a vrut sa-si exercite dreptul legal de a face obiectii si n-a venit cu "saru'mana sefu'" intentia este clara.
P-V nu este semnat de mine si nu are semnatura vreunui martor

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului costicanutu costicanutu Am o poveste foarte interesanta : In 31.08.2014 mergeam cu autoturismul din directia Lipova catre Deva, La iesirea din localitatea Faget cu cca.40-50m am fost ... (vezi toată discuția)
Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)