avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copii

Buna ziua !

Sunt divortata de 9 ani si tatal copilului nu a platit pana in prezent pensia alimentara stabilita prin sentinta pentru copilul minor . Doresc sa actionez in judecata ptr obligarea platii dar problema mea este ca nu stiu adresa exacta si veniturile lui .
In cazul acesta cum se procedeaza ? pot sa cer si retroactiv sau doar de la data inregistrarii cererii la Judecatorie ?

Multumesc anticipat ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 16 Septembrie 2014
Apelati la executor pt a recupera banii pe ultimii 3 ani, pt marirea pensiei depuneti cerere la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, se va stabili de la depunererea cererii.
Poate tot executorul va descurca cu adresa unuil puteti cita.
puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru abandon de familie si nerespectarea hotararii judecatoresti.
Puteti depune o plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.

Pana la momentul citirii actului de sesizare si de inculpare ( reprezentat de rechizitoriu )
dumnevoastra, in calitate de reprezentant legal al minorului, va puteti constitui parte civila, precizand defalcat sumele de bani ce reprezinta daune materiale si morale, pentru prejudiciul cauzat.

Dupa acest moment procesual partea vatamata nu se mai poate constitui parte civila decat cu acordul inculpatului .


Odata solicitate, daunele morale si materiale trebuie dovedite de un material probator amplu.

Asadar, puteti uza de inscrisuri si de martori, pentru a arata in ce a constat conduita infractionala a persoanei cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.

In cazul in care sunt recunoscute pretentiie cerute de dumneavostra, se poate depune o tranzactie, instanta de judecata luand act de invoiala operanta intre parti . (tranzactia in materie penala fiind introdusa de legea 202/2010).


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, iar retragerea plangerii penale prealabila produce aceleasi efecte.


Exista, insa , si anumite distinctii intre cele doua instititutii .In cazul impacarii, dat fiind caracterul personal al acesteia, nu mai pot exista pretentii pecuniare (actiunea civila alaturata celei penale este stinsa in acest mod).

In situatia retragerii plangerii penale prealabile va puteti adresa instantei de judecata in vederea cuantificarii prejudiciului suferit.


Puteti proceda si la executare silita , pentru sumele de bani din ultimii trei ani anterior cererii.

( sumele de bani nefiind prescrise).



Succes.
O mai trai ?
Plangerea o depuneti doar in speranta ca tatal sa se sperie si sa va dea ceva bani, daca l-or gasi. Altfel e pierdere de timp ( in care dreptul dvs pt ce e mai vechi de 3 ani se prescrie), plangerea va fi respinsa ca tardiv introdusa, plangerea trebuia sa o depuneti dupa 2 luni de neplata, nu dupa 9 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de întreținere pentru copii vasiloviciviruta vasiloviciviruta Ce trebuie sa fac, pentru să-l \\"motiva \\", pe fostul meu soț, sa plătească pensia alimentara pentru cei doi copii minori, aflați in întreținerea mea, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor ayleena ayleena Buna seara, Imi spuneti, va rog, trebuie sa merg la politie sa fac plangere sau trebuie sa deschid proces daca sotul nu a platit pensia copilului? Am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vetesi vetesi Daca sa stabilit valoarea pensiei alimentare in proces si paritul a fost de acord cu aceasta decizie dar nu vrea sa plateasca pensia alimentara dar are ... (vezi toată discuția)