avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj mostenire

Buna-ziua! Am si eu o intrebare, sunt din Brasov, iar acum cateva luni mi-a decedat mama, tatal fiind si el decedat de 20 de ani. Mama noastra ne-a lasat (mie si fratelui meu) mostenire un imobil situat intr-o imprejurime a Brasovului, problema este ca eu locuiesc in acel imobil cu familia mea, am si copii, am adus imbunatatiri imobilului, l-am ingrijit de mica, am locuit impreuna cu mama si familia mea. Acum dupa ce dansa a decedat, fratele meu a venit cerandu-si partea sa succesorala, iar asta vrea sa fie posibil cat mai repede, intr-un cuvant ma obliga sa o vand, deoarece eu nu am posibilitatea de a-l despagubi.
Intrebarea este ce modalitati exista de a prelungi aceast partaj( in instanta..), sau mai bine de a-l face sa se mute in acest imobil, nu sa ma faca sa o vand, deoarece casa nu valoreaza foarte mult iar in urma partajului noi vom fi nevoiti sa ne mutam in chirie, cat timp va fi acoperita si ea, de acea suma modica.
De asemnea m-ar interesa un raspuns de la un avocat din jud. Brasov si sa ne spuna in mare ce costuri implica.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:08, 16 Septembrie 2014
Partajul in instanta poate dura undeva la 2-3 ani, dar aveti costuri destul de ridicate. Taxa de timbru este de 3 % din valoarea masei partajabile, adaugati onorariul de avocat, onorariul de expert.

Finalul va fi ca instanta va dispune partajarea casei, atribuirea ei in natura unuia dintre dvs cu obligatia de a-l despagubi pe celalalt sau vanzarea imobilului si impartirea pretului.

Daca ati investit in casa si aveti dovezi veti putea recupera parte din acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ciprianmihai10 ciprianmihai10 Buna ziua! Voi incerca sa fiu cat mai scurt .. Suntem doi frati care locuim incasa construita de parintii nostri in tim ce mama mai era in viata.... Ea a ... (vezi toată discuția)
Azi ,cu preturile actualizate cât costa aprox.iesirea din indiviziune ... Rodielena Rodielena Azi ,cu preturile actualizate cât costa aprox.iesirea din indiviziune pentru o casa care am actele cum fiecare deține un anumit procent eu 70% si celălalt ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj stefan8 stefan8 Acum aproximativ 30 d ani in urma tata incepea plata in rate a unui apartament. Dupa aproximativ 3 ani se casatorea cu mama si plateau impreuna ratele, ultima ... (vezi toată discuția)