avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma organizare evenimente UK
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma organizare evenimente UK

Buna ziua,

Daca am firma de organizare evenimente in UK (un LTD) si vreau sa fac un eveniment in Romania, imi trebuie sa deschid punct de lucru in RO sau nu? Tot ce va trebui pentru eveniment e sa platesc localul si dj si se vor lua bani doar din vanzare bilete. Sau in caz ca sunt vanzari mari la bar si se acopera pretul inchirierii localului, vom fi platiti si de local.

Multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: iceraluk , utilizator 18:02, 17 Septembrie 2014
Buna seara,

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a primi un raspuns (daca e necesara sau nu autorizarea si in Ro si daca da, ce forma juridica ar trebui sa imbrace montajul dvs), si anume:
1) Cum (online/ghiseu/puncte de distributie) se vand biletele si unde (in RO/UK si/ sau altundeva);
2) Potrivit actului constitutiv al societatii britanice si legilor din Regat, unde isi poate desfasura asocietatea activitatea autorizata?
3) Activitatea descrisa se va desfasura doar o data sau se va repeta?

Incllin spre necesitatea deschiderii unei sucursale in Ro a societatii britanice (este tot un soi de sediu secundar, cum e si punctul de lucru) din descrierea dvs de mai sus, insa acest prim raspuns Il dau sub rezerva ca ar putea fi modificat in functie de raspunsurile pe care le astept de la dvs.

Oricum situatia trebuie analizata global foarte atent inainte de a alege cea mai buna alternativa.
Multumesc mult pentru raspuns.

1. Biletele vor fi vandute de catre noi, la intrare in local, in Romania
2. Legile din UK spun ca orice societate poate desfasura activitatea oriunde in UE exact in acelasi fel ca si in UK, cat timp sunt indeplinite standardele din UK(sursa: [ link extern ] .
3. Nu stim inca daca se va desfasura doar o data. Depinde doar de cum va merge primul eveniment.

Multumesc si o zi buna!
Buna ziua,

Am notat ca va veti adresa direct beneficiarilor finali vanzand biletele la intrare (adica incasarile - in Lei - se vor face de catre societatea britanica). Consultand sursa pe care mi-ati indicat-o, permiteti-mi sa va informez ca resursele gasite de dvs se refera la COMERT (livrarea intracomunitara de bunuri) or, LTD-ul va presta SERVICII direct consumatorilor finali, déjà vorbim de doua diferente majore fata de subiectul tratat in articolul de pe site-ul guvernamental.

Intr-adevar, in opinia mea, infiintarea unei sucursale este solutia spre care ar trebui sa va indreptati. Sucursala este un sediu secundar care constituie, daca vreti, interfata societatii britanice pentru clientii sai romani.

Este mult mai simplu de infiintat decat o societate, nu are nevoie de capital social, activitatea ei va fi aceeasi cu cea a societatii mama (transpusa, evident intr-un CAEN reglementat de legislatia romana). Este o structura extrem de supla, care serveste exact acestui scop: onorarea unui contract in baza caruia prestatorul (societatea britanica) isi va presta in mod direct activitatea pe teritoriul Romaniei pentru beneficiari (participantii la evenimentul pe care il organizati).

Mult succes!

Daca aveti nevoie de asistenta pentru redactarea documentatiei necesare, consultanta si reprezentare, va invitam sa ne contactati. Echipa noastra are experienta in dosare de acest tip.
In UK, din cate inteleg, GOODS si SERVICES sunt tratate in acelasi mod. Asa cum scrie si in articolul respectiv referindu-se la 'goods and/or services'. Voi intreba un contabil si in UK si voi reveni dupa ce clarific problema asta!

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa deschid o filiala in anglia? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Vreau sa-mi deschid o filiala in Anglia. Ma poate indruma cineva in acest sens? (vezi toată discuția)
Companii din eu in romania indru indru Buna seara , momentan sunt administratorul unei companii din Marea Britanie , un Ltd mai exact.As vrea sa stiu daca firma imi va fi recunoscuta in Romania? In ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala bubulina333 bubulina333 Daca imi fac o intreprindere individuala in Romania am voie sa cumpar produse in Italia si sa le vand tot in Italia??Sau e neaparat nevoie sa imi deschid o ... (vezi toată discuția)