avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Mai multe popriri
Discuție deschisă în Executare silită

Mai multe popriri

Buna ziua. Pe contul meu de salar sunt doua popriri. Conform legii(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel. Mie venitul lunar mi-e de 1800 ron. Popririle care m-i s-au facut sunt de 1000 ron (peste jumatate) conform art.Art. 729
Sancţiune
Renunţarea la beneficiul dispoziţiilor prevăzute în articolele din prezenta secţiune, precum şi urmărirea ori cesiunea făcută cu încălcarea acestor dispoziţii sunt nule de drept.
.Prima poprire era de 600 ron (la care sunt titular),iar la a doua m-i sa-au luat inca 4 sute. Pentru cea de a doua poprire figurez ca girant impreuna cu alta persoana(titularul contractului neavand loc de munca). La banca unde primesc salarul mi-au spus ca s-a facut poprire pe contul meu pana la concurenta sumei de 4700 ron(toata suma datorata) Prin ce legi se reglementeaza cat se ia la fiecara persoana in cazul cand sunt mai mult de o persoana ca girant al unui credit?
Daca cele doua popriri aplicate mie depasesc jumatate din venit , cine e in culpa si ce se anuleaza conform art. 729? Datoria cui e sa ia legatura cu primul executor pentru a se respecta art. 728 alin 2 din CPC(cel de-al doilea executor sau tertul poprit)?Mentionez ca cel de-al doilea executor a fost instiintat in scris(eu am facut-o) de existenta primei popriri si verbal de cuantumul acesteia. Daca s-a pus poprire pentru aceeasi suma(4700 ron) si pe salarul celui de-al doilea girant nu e o dublare a sumei datorate?

Va rog sa-mi spuneti dac sunt si alte legi care reglementeaza executare silita in afara de CPV

Alte discuții în legătură

Poprire papiu papiu Daca singurele venituri sunt de natura salariala se poate pune poprire totala pe acel cont? Exista alte legi care reglementeaza acest lucru in afara de codul ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire de 700ron din pensie de 1140 !!! popovici_ioan popovici_ioan Buna seara spuneti-mi si mie va rog dintr-o pensie de 1140 ron cu 2 popriri la Casa de Pensii,valoarea retinerii legale care este?ca eu din pensia de 1140 am ... (vezi toată discuția)