Am fost propus zilele astea ca si presedinte la blocul meu in care locuiesc! Intrebarea mea ii simpla! Se primeste ceva bani asa cum primeste si administratorul? Multumesc!
Ba da, se poate.
Sa nu uitam ca administratorul, conform legii, in anumite conditii, poate avea atributiuni pe partea tehnica, contabilitate, casieri...
Daca am angajat un administrator care are ca sarcina doar administrarea tehnica, am angajat un contabil ce se ocupa de tot ce inseamna contabilitate, inregistrari, declaratii, salarii...., apoi un casier ce este zilnic 2-3 ore in sediul asociatiei, un instalator...., atunci sigur ca acest administrator poate fi platit cu 300 lei, cum spuneti dumneavoastra, contabilul cu 300 lei iar casierul cu inca 300 lei...
Iar daca administratorul ar indeplini toate cele de mai sus ar primi poate 900 lei/luna.
In aceste conditii putem sau nu sa comparam indemnizatia presedintelui cu suma (sumele) incasata de administrator (sau toti cei trei).
Apoi, asa cum am amintit mai sus, una e sa fie un presedinte care este zilnic la asociatie, (intocmeste situatii, adrese, dosare in instnta, privilegiu imobiliar, verifica documente, verifica repartiile, negociaza cu executantii unor lucrari, merge singur ori cu administratorul sa verifice sesizarile proprietrilor, da explicatii....) si alta sa treaca dl. presedinte de 2 ori pe luna pe la asociatie, ori sa vina doar cand este solicitat sa semneze un document "ca primarele".
Legea nu limiteaza si nu face nici o referire la corelatii intre plata administrtorului si a celorlati care lucreaza in asociatie (presedinte, cenzori, casier, instaltor...).
De aceea revin si intreb daca presedintele dinainte a fost platit, cu ce suma si daca actualul va face ceva din cele spuse de mine sau nu va face aceste lucruri nestiind cum trebuiesc facute.