avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE INTRETINERE

Buna ziua,
Sunt divortata de 3 ani, copilul a ramas in intretinerea tatalui eu platind pensie de intretinere. Incepand cu luna aprilie 2014 am incercat "o impacare" , timp in care am locuit si trait impreuna pana astazi. In aceasta perioada, respectiv aprilie- septembrie, nu am mai platit pensie de intretinere, dat fiind faptul ca am locuit impreuna nici el nu a mai pretins. Lucrurile nu s-au derulat bine si am decis sa ne despartim din nou!!! Doresc sa stiu, daca acum , ulterior acestei perioade, el, ex-sotul poate solicita retroactiv pensia de intretinere pentru lunile in care am convietuit??? Multumescmult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:39, 16 Septembrie 2014
atat timp cat ati fost obligata de instanta la plata pensiei de intretinere minor, sotul are dreptul sa solicite plata sumelor restante.
asa cum si dvs puteti face contestatie la executare daca face asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata intretinere minor-art. 378, al. 1, lit. c, n.c.p. olga-mayday olga-mayday In septembrie 2014 s-a finalizat divortul, custodie comuna a copilului, cu obligatia la plata a pensiei de intretinere minor a tatalui (inclusiv retroactiv pe ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru o presupusă neplată a pensiei de întreținere Typhoon75 Typhoon75 Buna seara.Aș avea nevoie de un sfat.Speța e urmatoarea:sunt divorțat,am o fetita si contributia mea la cresterea si educarea ei este de 600 de lei ... (vezi toată discuția)
Care este primul pas in inceperea unui divort? amellyashop amellyashop Ma adresez pentru ca nu stiu cum e bine si cum nu! Care ar fi primul lucru pe care trebuie sa-l fac pentru a incepe ? Multumesc (vezi toată discuția)