avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renunţare la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renunţare la custodie

Bună seara,

Există posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată renunţa la custodia copiilor minori fără a divorţa de soţ/soţie?

Vă mulţumesc,

Gheorghe Floroiu
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
GheorgheFloroiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:28, 20 Septembrie 2014
Părinţii căsătoriţi exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească.
Nu, dar care e povestea de fapt ?
Ce inseamna sa renunte la custodie.. sa nu mai aiba nicio treaba cu copiii de parca nu ar fi ai parintelui, dar sa ramana in relatie cu sotul/sotia, cum asa ?
Care e scopul?
Nu inteleg .. cum sa renunte la custodia copiilor miori ? Un parinte are si obligatii. Reveniti cu amanunte.
Copiii au plecat la bunicii din partea mamei şi refuză să se întoarcă în casa tatălui. Tatăl a încercat de mai multe ori să îi convingă să se întoarcă, însă fără rezultat, fiind influenţaţi şi de mama lor.
În plus, se pare că aceştia încep să comită diverse fapte cu caracter penal, iar tatăl nu poate să facă nimic atât timp cât nu locuiesc împreună pentru a putea să îi supravegheze.
A fost la primăria din localitate şi acolo i s-a spus că ar putea să renunţe la custodie în favoarea mamei, fără a fi nevoie să divorţeze.
În Codul Civil eu nu am găsit nicio dispoziţie care să dea dreptul unuia dintră părinţi să facă acest lucru şi de aceea am adresat această întrebare.

Vă mulţumesc.
Gheorghe Floroiu

Alte discuții în legătură

Mostenire TIuliana TIuliana Am fost căsătorită, din căsătorie au rezultat doi copii, iar custodia este comuna, copiii sunt minori. Copiii locuiesc la adresa mea , la mama. Bunica ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)