avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale

buna ziua,
am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului a crescut f mult iar noi ajungand in imposibilitate de plata , am incercat sa vorbim cu banca sa platim mai putin , dar eu refuzat, singura optiune care ne-au oferit-o a fost reesalonarea pe 6 luni. incepand cu luna noiembrie 2013 noi nu am mai putu platii nici o rata, deci dosarul ajungand la diversi recuperatori in prezent la un executor judecatoresc, care ne notifica , ca va incepe executarea silita daca in termen de 10 zile nu achitam suma restanta itegral .
intrebarile mele sunt :
- eu pot fi afectata , tinand cont ca , creditul este unul achizitionat inainte de casatorie, deci nu am nici o treaba si nu figurez in nici un act al bancii , plus ca mai sunt si in crestere copil?!
- inafara de poprirea pe salariul sotului, unul de mizerie, alte bunuri ne avand ma refer la masini , locuinte , etc, ce mai pot face?
- executorul judecatoresc poate ajunge (daca doreste si/sau daca e posibil nu cuniosc) la o intelegere cu noi, aflandu-ne in imposibilitatea de plata in 10 zile a sumei restante, adica daca ii oferim o parte din suma restanta si sa facem un nou calcul al creditului pe o alta perioada de timp.
idee e ca: nici noi, nici ei(zic eu , in necunostinta de cauza) nu avem de castigat asa, noi cu o poprire pe salariu inca 10-15-20 de ani de acum in colo, iar ei cu o datorie de recuperat pe o perioada extra lunga, creditul era pe o per de 10 ani, deci am platit 5 ani deja si suma de rambursat tot mare a ramas tinand cont de cresterea francului elvetian.

va multumesc din suflet si va urez o zi cat mai placuta !!
Cel mai recent răspuns: oanaandreeutza , utilizator 12:24, 20 Septembrie 2014
- nu, dvs nu raspundeti pt acel credit insa desigur ca va va afecta daca aveti bunuri in comun sau sotul are bunuri proprii pe care le fooseati impreuna.. cum ar fi o masina ca ex.
- depinde despre ce datorie e vb, daca e o valoare mai mare se poate executa tot pana se recupereaza toti banii datorati.
- indicat ar fi sa contestati, eventual sfatuiti-va cu un avocat, sigur aveti clauze abizive in contract, iar daca obtineti is sa rambursati creditul la cursul la care ati contractat creditul, suma sa scadea considerabil.
- intelegere puteti face cu creditorul, insa putin probabi;l sa ajungeti la o intelegere care sa va convina.
Dvs. spuneti ca nu s-a mai platit din noiembrie 2013 , si acum sunteti somati prin executor sa platiti toata suma. Nu cred ca datoria dvs. a ajuns la recuperatori , ar trebui sa fie tot banca cea care va cere banii.Executorul v-ar putea oferi varianta unui angajament de plata , prin care sa platiti o anumita suma stabilita impreuna , insa , nu va asteptati la minuni, nu veti rezolva mare lucru.
Dvs. nu sunteti afectata de creditul sotului anterior casatoriei. Insa sotul poate fi urmarit , executat multa vreme. Daca nu are bunuri mobile, imobile , atentie- inclusiv mosteniri , nu se pot indrepta decat asupra salariului.
multumesc pentru rasp, creditul este in valoare de 12 mii de franci, la ora actuala mai avem 10 mii de franci (in conditiile in care noi am platit deja 5 ani X-( ), somatia de executare silita , era venita intr-un plic cu logo-ul bancii iar in interior pe foaia respectiva scria "somatie executare silita" judecator executoresc " si o carte de vizita cu numele unui Domn ...executor judecatoresc... ei zic ca dosarul nu se mai afla in posesia bancii ci la executor, suma ratelor restante fiind de 2000 de franci+ dobanzile aferente .
Da, dosarul este la executor, dar actioneaza tot in numele bancii. Ma refeream ca banca nu a vandut creanta unei firme de recuparari.
deci eu mai pot ajunge la un acord cu banca in condtiile astea?? multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita "credit de nevoi personale,fara garantii" IxulescuPaul IxulescuPaul Am primit o somatie de plata,de la biroul unui executor judecatoresc,in temeiul unui titlu executoriu constand in contract de credit,prin care am fost obligat ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)