avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minora din tara fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minora din tara fara acordul meu

Buna ziua. Avem o fetita minora dintr-o relatie de concubinaj,am locuit impreuna pana acum un an,iar acum doamna are un iubit in Franta,la care ar vrea sa se mute... Imi poate lua fetita,fara acordul meu,pt. o perioada limitata sau definitiv,in cazul in care se stabileste acolo? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 30 Septembrie 2014
Stimate Morris,
Va inteleg argumentatiile si starea de framantare. Raspunsul la intrebarea dvs este simplu. Daca sunteti trecut pe certificatul de nastere ca tatal fetitei, mama nu poate parasi tara fara acordul dvs notarial sau nu exista o sentinta civila care sa ii dea acest drept. Aceste framantari ale dvs. sunt absolut normale atunci cand intre tata si copil exista o relatie si mai ales cand este una apropiata. Intuiesc ca ati avut discutii cu mama fetitei si rezultatul nu a fost multumitor. Exista si varianta sa apelati la un mediator. Un mediator vocational va sti sa va ajute pe amandoi sa ganditi in interesul minorei. Ce este intre dvs. ca adulti nu ar trebui sa aibe legatura cu prezentul si viitorul minorei. Cautati un mediator din zona dvs., purtati o discutie cu el/ea, sau cu mai multi mediatori si alegeti functie de ce simtiti. Nu va luati dupa onorarii, ganditi-va ca aici vorbim de nevoile mamei de siguranta, afectiune etc. pe care i le poate o alta persoana, de nevoile dvs., nevoile fetitei si de abilitatea mediatorului de a gestiona aceste aspecte. Mediatorii sunt persoane impartiale si neutre pregatite special pentru a recrea puntea de comunicare intre parti. Multa incredere!
daca nu are custodie exclusiva sau o hotarare de incredintare pe vechiul cod al familiei ( inainte de 2011) nu poate. ar trebui sa faceti actiune pentru custodie comuna.
Nu am facut nici un demers in instanta ptr. reglementarea statutului juridic al minorei,momentan! Am plecat,doar,dintr-un mediu caruia simteam ca nu-i mai apartin. D-na mi-a solicitat in nenumarate randuri sa-i permit sa ia minora in Franta,"macar in vacanta",lucru pe care nu i l-am permis. Mi-a sugerat ulterior ca,daca doreste,va lua oricand fata cu ea fara acordul meu,intrucat "locul copilului este cu/langa mama"...Ma tem doar ca,avand niste disponibilitati financiare(chiar daca doar incerte si...sporadice),va gasi un subterfugiu juridic si,odata iesite amandoua din tara,va trebui sa-mi caut fata pe alte meleaguri. N-as vrea sa par obsedat de ideea asta,dar chiar nu vreau ca,peste vointa mea,sa-mi fie plimbat copilul prin diverse locatii interne sau internationale,in ideea(doamnei)ca s-o gasi cineva care sa le accepte..."la pachet"!
Daca nu ati facut dvs demersuri juridice, o sa faca mama cand chiar va veni vreme sa plece si va dori ( daca va dori) sa plece cu copilul. Daca nu aveti o relatie buna cu copilul , nu va vedeti prea des, nu credeti ca mama e o mama buna pt copilul dvs, dar acceptati ca fata sa stea cu ea, nu inteleg de ce vreti copilul sa stea aici, n-o lasati sa plece cu mama sa, sa stabiliti in schimb un program de vizita, sa stea pe timpul verii sa zicem, la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Andre31 Andre31 Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta? gheorghedarius35 gheorghedarius35 Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai ... (vezi toată discuția)