avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in timpul concediului pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in timpul concediului pre si postnatal

Buna ziua. Sunt angajata pe perioada nedeterminata la o institutie de stat si detin si pfa cu care am contracte de colaborare. Sunt insarcinata si urmeaza sa imi iau concediu prenatal de la institutia de stat. Intrebarea mea este: pot realiza venituri prin pfa in timpul concediului pre si postnatal?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:42, 24 Septembrie 2014
Legislatia actuala nu prevede in mod expres ca in timpul concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu se poat obtine venituri profesionale.
Va Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca in cazul in care ai posibilitatea sa muncesti in timpul concediului medical (maternitate), nu este ilegal. Doar in perioada concediului de ingrjire a copilului nu este posibil sa realizezi venituri?
1. In timpul CCC nu se pot obtine venituri profesionale.

2. - Dar se pare ca prin lege s-a modificat OUG 111/2010 si este permis ca in timpul CCC sa se obtina anumite venituri profesionale.
- Legea nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului flautella flautella Buna ziua.Sunt angajata ca artist instrumentist in Filarmonica ,cu norma de baza si profesor titular cu contract de munca pe perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)