avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnarea actului aditional la c.i.m
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnarea actului aditional la c.i.m

eu fiind in concediu de risc maternal,ultima zi de contract era 15 09 2014,am fost la firma si am intrebat,mi sa raspuns ca,c.i.m al meu nu a incetat,am luat legatura cu colegele de servici,ele au fost anuntate ca li sa prelungit c.i.m dar nu li sa dat nici un act sa-l semneze,este posibil sa fiu si eu in aceeasi situatie?
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
coroscrinela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 19 Septembrie 2014
Pentru prelungirea duratei c.i.m. este necesara incheierea unui act aditional la c.i.m. si , implicit, de semnatura dvs.

Este posibil sa fiti in aceeasi situatie ca si colegele dvs.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest sens, depuneti o solicitare scrisa catre angajator sa vi se comunice actul aditional de prelungire a c.i.m. daca s-a emis asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprimire act aditional dupa o prelungire PaulicaAdi PaulicaAdi Buna ziua, Treaba sta in felul urmator, saptamana trecuta am semnat un act aditional, cu o prelungire de o luna si jumatate, dar eu nu am primit un exemplar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca aura_pirva35 aura_pirva35 Buna ziua. Acum o saptamana mi-a expirat contractul de munca dar nu mi -au dat sa semnez nici prelungirea,nici incetarea contractului . Avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca andreeastef andreeastef cand se considera incheiat un contract de munca,in momentul in care angajatul semneaza incetarea lui?pentru ca fosta colega a fost disponibilizata in urma cu o ... (vezi toată discuția)