avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune pentru pensie de intretinere promovata de minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune pentru pensie de intretinere promovata de minor

minorul de 16 ani, care nu locuieste cu parintii, are dreptul sa dea parintii in judecata pentru a i se plati pensie de intretinere
minorul locuieste cu bunicii, in baza unei prucuri prin care parintii l-au lasat in intretinerea bunicilor

minorul poate promova si semna singur aceasta actiune?

bunicii pot promova actiune in numele minorului, in baza procurii?

minorul poate promova si semna actiunea, asistat de bunici,?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:26, 20 Septembrie 2014
Să o promoveze minorul.

Minorii între 14 şi18 ani au capacitate de exerciţiu restransă şi pot sta personal în proces, dar asistaţi, după caz, de părinţi sau tutore, care vor semna alături de minor cererile adresate instanţei.

Dar în cazul expus de dvs. există conflict de interese între minor şi părinţi. (cel care ar trebui asistat de părinţi îi cheamă în judecată pe cei care ar trebui să-l asiste).

În astfel de situaţii, instanţa numeşte un curator special dintre avocaţii anume desemnaţi în acest scop.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor de 16 ani. cine face demersurile, părintele rezident sau minorul? TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Parintii mei au divortat in urma cu 5 ani, domiciliul meu este la tata insa custodia este comuna. Mama nu mi-a mai platit pensia stabilita de ... (vezi toată discuția)
Minorul de 15 ani poate depune actiune in instanta Lisa Lisa Lisa Lisa daca minorul cu domiciliul lal mama are 15 ani, , poate face el singur actiune in instanta pentru pensie alimentara de la tata, sau trebuie mama sa formuleze ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament în românia de către cetățeni canadieni minori: 5 notari au spus că este imposibil. Îmi este greu să admit asta, mă poate ajuta cineva? Oana_Rotaru Oana_Rotaru Buna ziua, Incerc de 4 ani fara succes sa gasesc un avocat sau notar pentru o dubla succesiune. Soacra mea a murit in 2013 in Bucuresti, a fost gasita ... (vezi toată discuția)