buna ziua,
mama mea a terminat procesul de partaj,insa fostul sot a facut apel in 15zile,as vrea sa stiu daca in urma apelului hotararea judecatoreasca va fi schimbata sau va putea obtine alte variante de partajare in afara celor propuse de expert in proces.Mentionez ca partajarea a fost facuta corect,ca si expertizarea insa el nu a fost de acord cu niciuna din variante iar in hotararea finala fiind trecuta varianta aleasa de mama conform careia mama ar ramane cu casa parinteasca (in care a fost trecut si el in contractul de vanzare cumparare) unde locuieste si mama acesteia cu handicap grav locomotor nedeplasabila(cu drept de uzufruct),iar el cu apartament fiind obligat sa o despagubeasca.Acum la apel el solicita o a 4a varianta(in proces existand doar 3 propuse de experti) in care el sa ramana cu casa si mama cu apartamentul.
Am nevoie de o indrumare si de un raspuns sa stim la ce ne asteptam.
Va multumesc pentru ajutor si timpul acordat
Sansele sa se decida diferit depind de probatoriul din fond si de argumentele instantei de fond, iar noi nu le cunoastem.
Oricum, imi par mici sansele ca fostul ginere sa locuiasca cu fosta soacra... dar daca soacra are uzufruct, nu-l va primi in casa!
In plus, nu stiu cine unde locuieste acum, e important.
momentan mama si sora mea locuiesc impreuna cu tatal meu in apartament,de bunica are grija mama....el propune in intampinarea de la apel ca mama sa o ia pe bunica in apartament si sa ramana el cu casa parinteasca a mamei...
i
va multumesc mult pt raspuns
Nu cred ca se poate dispune asa ceva, dar s-au mai vazut cazuri. Dvs oricum trebuie sa va faceti apararile necesare, sa propuneti probe, sa le combateti pe ale lui. Dosarul nu este inca finalizat.
De asemenea, sa aveti in vedere si faptul ca noi nu ne putem da cu pararea fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului, probele administrate, ce s-a cerut si ce a dispus instanta. Un dosar de partaj are multiple fatete si doar cine il studiaza efectiv va poate da o parere avizata si profesionista.