avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa vand terenul de 700 m fara sa cer acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa vand terenul de 700 m fara sa cer acordul celuilalt proprietar?

Buna ziua,
Dintr-un teren de 1400 m , 700 m sunt mostenti prin certificat de mostenitor, restul de 700 m sunt a unui tert. Gradina e delimitata ca intreg. Pot vinde cei 700 de m mosteniti fara sa cer acordul celuilalt proprietar , sau trebuie facuta dezmembrare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:02, 22 Septembrie 2014
In primul rind, certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate.
Deocamdata sunteti proprietari in devalmasie, in cote de 1/2 din suprafata de 1400 mp.
Daca doriti sa vindeti partea dvs. va trebui sa iesiti din indiviziune, si atunci fiecare va putea dispune de partea sa.
Mai exista si vatianta ca la vanzarea cotei dvs. de 700 mp sa mergeti la notar ambii coproprietari si sa semnati ca vanzatori.
pe cealalta parte nu se mai gasesc mostenitorii? ce se poate face in acest caz?
Pentru a vinde trebuie sa aveti un drept de proprietate exclusiv pe acel teren.
Mergeti la notar pentru lamuriri sau la avocat dar sa luati si actele cu dvs. pentru ca altfel nu se poate trage o concluzie in privinca cautarii unei solutii juridice avizate.
Trebuie sa gasiti mostenitorii , doar stiti date despre ei , din actele dvs.
Nu puteti vinde terenul dvs, pt. ca nu ati dezbatut succesiunea, deci nu sunteti propietar. In acelasi timp , nu exista precizat in acte ca dvs aveti 700 m in stanga, sau in dreapta , avand vecinatatea lui cutare , etc. Terenul este la comun .

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)