avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil

Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa isi dea acordul si celalat mostenitor, avand in vedere ca toata proprietatea este pe un singur top (sau CF) si nu s-a facut dezmembrarea?
Multumesc
daca nu s-a facut partajul da, era necesar
Dezmembrare, iesire din indiviziune o sa faceti cu noul proprietar, a putut sa isi vanda ce detinea prin certificat, a vandut cota ideala, adica n-a vandut bucata din stanga de teren, ca idee.
Problema mea este ca nu stiu ce a vandut doar stiu ca a vandut, la vanzare nu trebuia specificat care parte din mostenire se vinde conform CF? Trebuia sa fac un plan al partii de imobil + teren vandute? Am dreptul sa i le cer?
Nu s-a facut plan, nu s-a dezmemrat, nu s-a impartit cas ape din doua, a vandut ce avea, cote-parti( 1/2 din teren si casa) fara sa se delimiteze care jumatate din casa si care jumatate din teren.
Vreti sa iesiti din indiviziune, luati legatura cu noul proprietar.
Solicitati un buletin de informare de la oficiul de cadastru.
Multumesc pentru raspunsuri
Mai am o intrebare : Un document de impartire a proprietatii facuta intre 2 coproprietari (mostenitori) semnata doar de ei , fara autentificare la notrar si fara martori are valoare juridica, poate fi folosita pentru a demonstra intelegerea facuta ?

Alte discuții în legătură

Proprietate in indiviziune lucia10 lucia10 As vrea sa stiu daca pot vinde o casa fara acordul cumnatei mele. Mentionez ca eu am 5/8, cumnata mea 3/8. Daca nu, ce solutii ar fi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire adelone adelone Cand a murit soacra mea, nu s-a facut dezbatere. Se facuse doar la moartea socrului. Mostenitori erau sotul meu si cumnata mea. Intre timp a murit si cumnata ... (vezi toată discuția)