avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina?

buna ziua bunicul meu a trait cu o adoua femeie fara sa se casatoreasca timp de 26 de ani acum dupa moartea lui ea a zis ca isi vrea partea ei cu toate ca ea nu a contribuit cu nimic financiar la casa si cu toate ca e casa pe numelui lui si mai sunt si trei copii a lui cu ea nu are nici unul dar dupa moartea lui bunica prima sotie si mama a celor trei copii au dat toti semnatura pentru fata cea mica dar nu au mai inaintat actele ce se poate face si daca a doua femeie are dreptul la ceva
Cel mai recent răspuns: xyz098 , utilizator 23:12, 12 Octombrie 2014
A doua femeie nu are dreptul decât la cheltuielile pe care le-a făcut dacă le poate dovedi.
Daca nu au fost casatoriti cei care vin la mostenire sunt copiii defunctului
Multumesc mult pentru raspuns, o sa mai intreb daca o sa mai am nevoie de ceva noi, nu avem nici o problema cu dansa ca si asa nu sta nimeni in casa dar pe ea o influienteaza foarte mult si copii dansei. Noi am spus ca poate sa stea pana moare acolo ca fiecare copil are casa lui, dar stiu eu ce vrea ea ,pentru noi a fost ca o bunica dar dupa moartea bunicului s-a schimbat la 360 de grade, nu mai vb cu noi insa e alegerea ei.
Nu ca tot ce a facut la casa a facut fata aia mai mica pt ca ea a ramas in casa, iar dansa nu are nici o dovada financiara.
Casatoriti numai la biserica, civil nu.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 si 1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
adica cum sa le dovedeasca prin facturi sau prin martori
Daca sotia bunicului a facut imbunatatiri casei si a pastrat facturile care atesta ca a cumparat materiale, a platit manopera meseriasilor , etc atunci ea are un drept de creanta iar mostenitorii de drept trebuie sa ii restituie banii cheltuiti.

Alte discuții în legătură

Concubinul vrea casa mamei ContSters362885 ContSters362885 Avem urmatoarea situatie: O femeie la 77 de ani care are o relatie cu un batran de 82 de ani aflat in alt oras decat ea. Acest om si-a vandut casa in care ... (vezi toată discuția)
Partajare dupa concubinaj de 10 ani alecu1968 alecu1968 Daca am stat cu o femeie 10 ani si in timpul asta s-a cumparat o casa ....Casa e trecuta pe numele femeii...Am ceva si eu din casa??? (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Georgia55 Georgia55 O femeie care a trait in concubinaj timp de peste 20 ani, are dreptul de a primi pensie de urmas in cazul decesului concubinului, ea neavand niciun venit. Daca ... (vezi toată discuția)