avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinul vrea casa mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinul vrea casa mamei

Avem urmatoarea situatie:

O femeie la 77 de ani care are o relatie cu un batran de 82 de ani aflat in alt oras decat ea. Acest om si-a vandut casa in care locuieste, banii i-a dat copiilor lui si acum intentioneaza sa se mute in casa acestei femeii folosindu-se de sentimentele ei sincere pentru el. El insa nu e sincer si urmareste doar sa se mute in casa ei si sa se casatoreasca ca sa ii revina legal si o parte din ce are ea. Este un speculant emotional care asta a facut toata viata si acum are de gand sa profite de pe urma femeii. Aceasta doamna este extrem de bolnava de inima, poate muri in orice moment si el stie asta, stie ca nu are nevoie de stres si nici de casatorie dar o atrage cu vorbele dulci si cu "afectiune" simulate. ambele mincinoase odata ce el declara familiei sale ca doar vrea sa se mute in casa ei si o si barfeste pe la spate.
Ce se poate face ca acest om sa fie impiedicat legal sa profite de pe urma naivitatii ei? Ce drepturi la casa ei ar avea el in cazul in care s-ar casatori sau in cazul in care ar trai cu ea in concubinaj? Daca ea moare, el poate fi scos afara din casa? Ma gandesc ca la 82 de ani nici o politie nu scoate afara un om dintr-o casa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters362885 , utilizator 09:33, 13 Iulie 2015
Dacă se căsătoresc și ea moare înaintea lui, el moștenește 1/4, în rest ca divorțează sau trăiesc în concubinaj, nu are vreun drept.
Sa va dea casa dvs și apoi sa se căsătorească, poate se răzgândește sau nu
Ea nu mai judeca rational ci exclusiv emotional si nu poti vorbi cu ea. Se ascunde, minte si in general nu mai e responsabila de actiunile ei. Ca dovada ca el are planuri miselesti este ca el a facut vanzare cumparare cu fiica sa si daca se casatoresc nici mama nu are vreun drept la casa lui ci doar el la a ei. Si daca are drept, el nu poate fi scos din casa dupa moartea ei, asa e? Vai de capul meu, nu doresc nimanui asa o situatie
are drept doar de mostenire, deci nu e de ajuns sa se casatoreasca, ca o parte din casa sa ii revina, ar trebui ca mama sa decedeze inaintea lui.
sa zicem ca si decedeaza, intr-adevar are drept ( in afara de dreptul de mostenire in cota de 1/4) sa si stea in casa pe perioada vietii sau pana la un eventual partaj.
Daca dezbateti succesiunea in instanta si ii dati sulta pt partea sa, trebuie sa plece.
Multumesc.
O prietena a fost in exact aceeasi situatie si cand a aflat mama ei adevarul despre asa ZISUL 'Iubit", tot asa, femeie batrana, a facut apoplexie si a murit a doua zi si fata a ramas fara casa.
In postarea mea era si o intrebare la ce as putea eu sa fac sa previn asa o situatie ca a prietenei mele. Trebuie sa existe din punct de vedere legal ceva. El o hartuieste, o suna mereu, o preseaza, am fost martora eu. Va rog un sfat. Multumesc.
Puteți încerca s-o puneți sub interdicție, cererea se depune la instanta.
Acum, că iubește sau ca e naiva, nu înseamnă că nu are discernământ.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Apartament achiziționat prin programul prima casă înainte de căsătorie. care ar putea fi pretențiile viitorului soț în caz de divorț? Liubova Liubova Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina? xyz098 xyz098 buna ziua bunicul meu a trait cu o adoua femeie fara sa se casatoreasca timp de 26 de ani acum dupa moartea lui ea a zis ca isi vrea partea ei cu toate ca ea ... (vezi toată discuția)