avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii inscriere teren in Cartea Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii inscriere teren in Cartea Funciara

Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate.
In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare vecinul revendica o suprafata de aprox 0.5m * 30 m care se afla in spatele casei mele.Practic casa este pe hotar.... :)
Ulterior pentru a clarifica problema am inceput si eu procedurile pentru o lucrare de cadastru .
La masuratoare am inclus si terenul pe care vecinul il revendica ,iar in loc de 1759m2 cat scrie in TP mi-au iesit 1857m2( 98 de m in plus).Tinand cont ca toata proprietatea are 200 m lungime,a iesit o diferenta de aprox.5 cm in latime,deci nu am intrat in curtea lui.(este mai putin de 10% din totalul suprafetei,deci banuiesc ca este in regula,nu ?).
Mai grav,din verificarea cadastrului vecinului reiese ca ,casa mea este in curtea lui cu vreo 2 metri,practic cadastristul lor a trecut cu masuratoarea peste sau prin casa mea.
Problema este ca dansii au cedat o suprafata de teren din curtea lor celulilalt vecin,insa fara acte ci prin acord verbal,pur si simplu si-au retras gardul in curtea proprie.(curtea lor se termina in curtea vecinului)
Ieri li s-a refacut masuratoarea ,dar ei nu au declarat cadastristului ca si-au mutat gardul cu vecinul si banuiesc ca nu o sa se rezolve ceva.
As vrea sa stiu daca acest fapt imi afecteaza lucrarea de cadastru sau hotarul si daca pot ridica un gard intre noi fara vreun risc ,din moment ce cadastrul meu este corect si s-au modificat suprafetele si la primarie.
De asemeni as vrea sa stiu daca se intabuleaza terenul,data fiind problema cu vecinul si daca se poate modifica suprafata in Titlul de Prop. in baza masuratorii cadastrale.
Mai simplu ,ce siguranta am ca sunt stapan pe terenul meu ?
Cadastrul corecteaza primaria sau invers ?
Imi cer scuze daca am gresit topicul,rog moderatorii sa mute mesajul!
Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
ADR_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: ADR_C , utilizator 20:16, 21 Septembrie 2014
S-ar putea sa fie nevoie de o acțiune in granituire, care sa stabilească linia de hotar a fiecărei proprietăți, ptr ca din ce Spuneti, s-ar putea sa existe o suprapunere, sau o greșeală a masuratorilor.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru modificat - in anul 2005 se face de catre o persoana ... mihaiion1947 mihaiion1947 Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o persoana autorizata de grad D, o dezmembrare de imobil, lot 1 si 2 total 15.05 m Sunt 2 frati, nu este ... (vezi toată discuția)
Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)