avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrare si schimbare de incadrare la viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrare si schimbare de incadrare la viol

Buna seara!Sotul meu este acuzat de sechestrare,viol in grup in forma continua,lovire si tentativa de proxenetism.Sunt 4 inculpati 2 arestati si 2 sub control judiciar.Dosarul a fost fabricat in asa fel ca la viol sa nu se fie posibila impacarea partilor dupa declaratia care au fost luate de politist.Politistul avea ciuda pe sotul meu si a vrut sa il bage in puscarie...toate declaratiile scrise de el..,martor platiti si mincinosi....Vineri a fost primul termen si a fost chemata si partea vatamata si a zis ca vrea sa se impace la lovire.Sotul meu nu a recunoscut nimic pt ca nu avea de ce sa recunoasca daca nu a facut nimic.Fata a fost amenintata de politist ca daca spune adevarul ii da 6 ani de puscarie si a declarat ca a fost violata de 2 dar a fost separat si ca usa a fost cateodata deschisa si cateodata inchisa nici ea nu stie si cu proxenetismul ea a zis ca nu stie nimic nu a auzit ca ar vrea sa o vanda si fata a mai zis ca a fost tinuta cu capul in jos pe niste scari..martorul mincinos a declarat atunci ca a vazut ca o tinea..ceilalti au declarat ca nu au vazut nimic....Am rugamintea la dumnevoastra sa imi spuneti daca la luarea deciziei se tin cont de decaratiile vechi sau de declaratiile luate in fata instantei si daca fata a zis ca a fost separat judecatorul ar trebui sa schimbe încadrarea la viol simplu si partile se pot impaca.Se poate ca judecatorul ca dupa spusele fetei sa nu schimbe încadrarea?daca se impaca la viol cu sechestrarea cum ramane?pe 3.10.2014 va fi urmatorul termen si va fi chemat si martorul.Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 23 Septembrie 2014
Se poate tine cont de orice declaratii care se coroboreaza cu alte probe dar care rezulta ca sunt adevarate.

Acuzatiile sunt foarte grave si pedepsele vor fi in consecinta in functie de faptele fiecaruia...
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
Admin, administrator
Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal este in concurs cu infractiunea de viol, in forma continuata spuneti dvs, astfel ca si daca se va schimba incadrarea la viol simplu, ramane sechestrarea, la care impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
Oricum avand in vedere ca fapta a fost savarsita de doua sau mai multe persoane impreuna, nu cred ca va putea fi incadrata la viol simplu.
dar ea a declarat au fost acte separate si ca nu a fost de fata si celalalt.a fost cu cate unul in parte
Chiar daca nu au fost de fata, daca au violat-o succesiv, se va retine aceasta agravanta.
Art. 218

Violul

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise în condiţiile alin. (1).

(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:
f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună.

asta reiese din declaratiile scrise de politist.dar acum toti si-au schimbat declaratiile si fata a zis ca fapta nu a fost savarsita de 2 ci separat nu stiau unul de altul si a fost la un interval de timp.Fata a zis ca a fost amenintata de politist si nu stia ce era scris in declaratii.Daca nu au violat-o impreuna nu ar trebui schimbata încadrarea?

Alte discuții în legătură

Legea privind violul unei minore Nekyh Nekyh Bună ziua. Vi se pare normal ca politia sa declare ca nu are ce face, doar pentru ca atât victima (care avea 13 ani în momentul respectiv... 14 acum) cât ... (vezi toată discuția)
La ce pedeapsa sa ma astept? taabian taabian M-am dus la curve, pe centura. Negociez cu una 500 lei pt.2 ore , dar ea dupa nici 2 minute imi zice ca o cheama pestele. Evident fals, nici nu i-a sunat ... (vezi toată discuția)
Problema sex andreicristi andreicristi Varul meu (este major) locuieste cu fosta lui prietena si fac sex, dar ea nu-l mai iubeste si nu vrea sa faca sex cu el dar o face ca stie ca il ajuta intr-un ... (vezi toată discuția)