avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judecata

fosta sotie m a dat in judecata pentru marire pensie alimentara si sustine sa i platesc cheltuieli de judecata. ce ar insemna astea mai exact? intra si onorariul avocatei ei in asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 22 Septembrie 2014
1. Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.

2. Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar, onorariile avocaţilor, ale experţilor şi ale specialiştilor numiţi în condiţiile art. 330 alin. (3) C.proc.civ., sumele cuvenite martorilor pentru deplasare şi pierderile cauzate de necesitatea prezenţei la proces, cheltuielile de transport şi, dacă este cazul, de cazare, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? shcgusa shcgusa Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? Ma refer in cazul in care onorariile sunt exagerate? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata mari teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Sotul meu a divortat in 2008 si de atunci plateste o pensie alimentara stabilita de instanta .In ... (vezi toată discuția)