Buna ziua,
ma adresez comunitatii avocatnet.ro in speranta ca voi gasii o alternativa pentru parintii mei sa nu coste 1000-2000 de euro trecerea ambilor ca proprietari pe apartament.
Sa fiu mai exact, ei sunt casatoriti de 40 de ani si figureaza doar tatal meu ca proprietar in acte deoarece banuesc eu si ei ca a fost achizitionat acel apartamanet cu 2 ani inainte de casatorie. Care ar fi problema ? nu se gandeste nimeni ca se va recasatorii / divorta si alte chestii la varsta lui ( tatalui ) dar, mama incepe sa intampine probleme de gen:
cand vrea sa isi faca buletin - trebuie proprietarul ( desii sunt casatoriti si anterior nu acum vreo 30 - 20 - 10 ani nu a fost solicitat acest lucru, in ultima perioada vad ca este tot mai des )
cand se schimba de la compania de cablu
cand vor anumite schimbari la compania de telefonie, etc..
Tatal meu nu este chiar la prima tinerete si nu este chiar foarte mobil, pentru ca are operatii la picioare si mama doreste sa evite sa il poarte peste tot cu ea.
Asadar, se poate face o procura notariala in acest sens ca mama poate sa il reprezinte legal peste tot ?
Si acum mai revine si intrebarea ce se va intampla dupa deces ? poate fi trecuta ca unic proprietar mama( nu 50% ea si 50% copii cum e legal, pentru ca iar am revenii la problema cu prezenta proprietarului la tot felul de societati comerciale ) ? printr-un testament facut la notar..sau ceva de gen se poate rezolva ?
Sper ca v-am oferit cam toate detaliile necesare, daca nu..voi revenii cu completari pentru a primii un raspuns. Va multumesc anticipat !
Varianta cu procura notariala de reprezentare este cea mai rapida si ieftina , daca cu adevarat este vorba doar de situatiile enumerate de dvs ca fiind neplacute ( nu se schimba prea des buletinul si contractele de utilitati si furnizori de servicii)
Restul se va rezolva de la sine , dupa decesul tatalui , 1/4 mama , 3/4 copii , desi...nu stie nimeni cine, inaintea cui moare.
Sa ii faca tatal dvs procura de administrare, costa 100 lei .Iar in legatura cu buletinul pentru cei in varsta nu se mai schimba din 10 in 10 ani buletinul ca la cei tineri .Dl maxxboy daca mama dvs este trecuta si ea in acte cand tatal dvs moare cota dvs se reduce si ea.
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)