avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PONTAJ 38 de ore plus ore SUPLIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PONTAJ 38 de ore plus ore SUPLIMENTARE

Buna ziua,

am o intrebare, sunt curios sa aflu mai multe opinii.

Va rog sa imi spuneti daca considerati ca :
- un angajat poate sau nu poate figura in pontaj cu doar 38 ore normal lucrate si ore suplimentare in aceasi luna?

Rog pareri opinii , multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:37, 22 Mai 2009
Desigur ca poate, orele suplimentare fiind efectuate peste programul normal al unei zile de lucru de 8 ore. Atunci celelalte ore efectuate in ziua respectiva sunt ore suplimentare.
1. De ce nu spuneti tot, ca sa intelegem despre ce e vorba? Adica, de ce sunt numai 38 de ore in regim normal?
2. Sunt mai multe posibilitati pentru restul de ore: lipsa nemotivata, incetare CIM, concediu de odihna, concediu medical etc.
3. Asa cum spunea si colegul meu mai sus, se poate, de ce nu?
Cat timp orele suplimentare nu depasesc 8 per saptamana, sunteti in limite legale.

daca are doar 36 de ore lucrate doar intr-=o saptamana asta insemana ca a lucrat 5 zile*8 ore + 1 zi*6 ore in regim normal de lucru. In acest caz de exemplu putea sa efectueze legal ore suplimentare doar in cel 4 zile complete, de exemplu cate 2 ore sip[limentar in aceste 4 zile.

Cam asa apreciez eu ca se incadreaza in limite legale.

Concluzie este ca in principiu poate exista o astfel de situatie ca cea descrisa de dvs dar incararea in limite de legalitate depinde de analiza mai concreta a adtelor.
5zile*8ore mie imi da 40 + 6 ore imida 46 nu 36. :">
daca angajatul are norma8 ore/zi 40 ore/saptamana atunci nu are cum sa fie 38 ore lucrate + ore suplimentare pentru ca norma nu a fost atinsa.
Daca angajatul are fractiune de norma, atunci cand norma este depasita, restul de ore se considera suplimentare.
upsss ! am scris gresit calculelele :">
rectific; 38 ore = 4zile * 8ore + 6ore

chiar daca nu a lucrat 40 ore in aceasta saptaman presupusa, daca a lucrat 4 zile * 10 ore + 1 zi * 6 ore, atunci are 38 ore lucrate in cadrul normei si 8 ore suplimentare.
Asta la un contract cu norma intreaga de 8 ore/zi.

Daca angajatul are contract cu norma partiala (timp partial de lucru) de 4 ore/zi sau 2 ore/zi, nu importa, atunci este interzis sa efectueze ore suplimentare, cf art 102 lit c Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare rezultate din foaie de boală Mikkutza Mikkutza Buna ziua. Va rog frumos sa ma lămuriți asupra unui aspect. Sunt angajată cu norma intreaga la stat. Lucrez in ture de 12/24 12/48 Sa presupunem ca intr-o ... (vezi toată discuția)
Zile libere IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna ... (vezi toată discuția)
Care este maximum de ore care se pot lucra legal pe luna? utilizator004 utilizator004 Care este maximum de ore care se pot lucra legal pe luna? Este legal ca o firma sa angajeze pe cineva pentru mai mult de 176 de ore lucrate pe luna? (pentru o ... (vezi toată discuția)