avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

microintreprinderi

Buna ziua,
Am o microintreprindere infiintata in 2004. In 2007 a trecut la impozit pe profit, iar in ianuarie 2009 am suspendat activitatea. Doresc sa-mi spune-ti daca o reacvtivez pot sa reiau activitatea ca micrrointreprindere? Pot sa devin din nou platitor de impozit pe microintreprindere?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:31, 22 Mai 2009
Nu, pentru ca optiunea pentru micro se poate exercita o singura data si pentru ca nu puteti opta decit cu 01.01.2010 si de la aceasta data , cel putin cu legile actuale , micro vor trece la imp pe profit ...
din norme :
16. Opţiunea se înscrie în cererea de înregistrare la registrul comerţului şi este definitivă pentru anul fiscal respectiv şi pentru anii fiscali următori, atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal. Persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru impozitul pe venit numai la începutul anului fiscal, dacă la finele anului precedent sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal şi nu au fost plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor pe parcursul funcţionării lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl/micr La multi ani! stie cineva, dupa 01.01.2005 se mai poate declara un srl nou infiintat micro? (vezi toată discuția)
Trecere plata impozit pe profit unuplusnuoa unuplusnuoa Buna ziua! In aceasta primavara am infiintat o firma. Am ales plata impozitului pe venit cu toate conditiile aferente. Momentan situatia m-ar forta sa trec ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere din profit nerepartizat anterior valentinaandrei valentinaandrei Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema contabila:am o societate infiintata in anul 2008, platitoare de impozit pe profit.La sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)