avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urmarirea bancilor dupa executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

urmarirea bancilor dupa executare silita

as dori sa stiu daca se poate care este legea care permite bancilor sa urmareasca financiar debitorii si dupa executarea garantiei imobiliare, sau articolul. unde gasesc legea/articolul original?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:34, 22 Septembrie 2014
Cautati in Codul de procedura civila - Cartea V despre Executarea Silita

Art. 371-1 - Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de bunavoie.
In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita, potrivit dispozitiilor prezentei carti, daca legea nu prevede altfel.
Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare.


Cu alte cuvinte banca (sau oricine) poate urmari financiar debitorii pana la recuperarea totala a sumei.
Creditorii urmaresc cu prioritate garantia ipotecara.

Daca ea nu acopera in totalitate creditul acordat si accesoriile acestuia, atunci banca urmareste orice alte bunuri/venituri ale debitorului si cogarantilor, pana la stingerea creantei.
si treaba asta se face in virtutea unei legi! este cpc cartea V art.371-1 valabil aici sau mai sunt si alte articole sau legi care ajuta?
E ditamai procedura de executare silita. Puteti gasi aici ceva din lege, dar nu stiu daca este legea la zi: [ link extern ]
ok, am inteles, asta este carta V despre executarea silita, dar aceasta carta ca sa functioneze nutrebuie sa fie sprijinta de o lege care sa permita bancilor sa o aplice? sau pur si simplu dupa ce banca te executa silit, iti vinde casa pe te miri ce, dupa care esti tot dator la ei pentru ca le permite aceasta carta?

Alte discuții în legătură

Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Ordinea indestularii creditorilor cristi111us cristi111us Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme : In cazul unei executari silite (pentru o creanta de 40.000 Euro) a creditorului ... (vezi toată discuția)