Buna ziua ,in data de 10 sept an current am fost anuntati de vecini ca pe proprietatea mea a intrat fratele meu si a batut-o pe mama mea care locuia la mine, am mers la sectia de politia sa intreb ce sa intamplat deoarece vecinii mi-au spus ca mama a fost luata de catre politie si dusa la spital ,la sectia de politie mi-au relatat despre incident 2 politisti mi-au spus ca mama este la spital,si atunci am spus ca acest individ pt ca nu-l pot numi frate ,este foarte violent ma batut si pe mine si pe vecini si ii bate si pe copiii lui si am cerut sa ia masuri,politisti mi-au spus ca nu le spun eu ce sa faca,le-am spus ca mi-e frica sa merg acasa,raspunsul a fost ,,ce vrei sa te pazim noi,,si m-au dat afara din sectie spunindu-mi sa imi rezolv problemele in familie ,ieri m-am trezit ca primesc la posta o scrisoare in care politia imi trimite amenda pe motiv ca le-am adus injurii lor si institutiei ,nu sa intamplat asa ceva cu mine a fost un vecin care a asistat la toata discutia ,mai mult decat atat dupa ce politia a urcat-o pe mama in masina I-au luat cheile de la casa au intrat in curte au incuiat usa ,iar cind am mers la sectie nu mi-au spus nimic de chei deabia cind m-am intors de la sectie o vecina mi-a spus ca cheile de la casa sunt la politie,m-am intors inapoi dupa chei si atunci unul dintre ei mi-a ras in nas si mi-a spus ca domnul commandant a fost deranjat de mine si ma sanctionat ,in prezenta mea nu mi sa cerut bulletin,nu am semnat nici un process vb ,iar incidental cu mama a fost semnalat la112 de catre un vecin ,ce pot face in acest caz
Stimate Doamna, nu contestati doar procesul verbal! Atentie acesti subofiteri nu pot lucra in politie. Trebuie sa faceti plangere la parchetul militar in raza caruia va aflati. Aceasta plangere trebuie semnata de dumneavoastra, de mama dumneavoastra si un vecin. AStfel nu ramaneti toata viata marcata de n si n incidente care nu au rezolvare in mod normal! Degeaba contestati o amenda daca atitutidea subofiterilor lasa de dorit! se va repeta la infinit!!! Sunt mai mult ca sigur ca ofiterii superiori nu au habar de asa ceva!
Va recomand o plangere online catre adresa de e-mail: webmaster@politiaromana.ro iar ca antet : Catre, Domnul Chestor Pirvu Dumitru, Am rezolvat multe probleme astfel!
In cazul in care nu se cere despagubire, nu este nevoie de avocat! Abuzurile din M.I.R.A se aduc la cunostinta catre IGPR Bucuresti, care la randul lor formeaza o comisie de ancheta! De regula aceste tipuri de abuzuri sunt foarte bine solutionate,deoarece implica subofiteri de politie! Toata stima,
"...parchet militar"...total pe langa... politistii sunt functionari publici cu statut special. In fine dupa ce procesul verbal v-a fost adus la cunostinta aveti la dispozitie 15 zile sa contestati la judecatorie respectivul act. Vir fi de mare ajutor declaratiile martorului si paoate si inregistrarea audio daca am citit eu bine.
Puteti apela la un avocat insa la fel de bine puteti cti OG 2/2001 si va lamuriti.
Succes!
Curtea Constitutionala a stabilit ca recompensele si sanctiunile pentru politisti sa fie reglementate prin Statutul Politistului si nu prin ordin de ministru.
Un proiect supus dezbaterii publice pe site-ul MAI arata ca judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit ca"procedura cercetarii prealabile, stabilirea competentelor privind aplicarea sanctiunilor disciplinare si activitatea consiliilor de disciplina", care, in prezent, sunt dispuse prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, trebuie reglementate prin lege organica, in conditiile in care, in momentul de fata, se "incalca pricipiul separatiei puterilor in stat, prin delegarea unei competente ce apartine in exclusivitate legiuitorului catre un membru al Guvernului".
Stimate Domn, parchetul militar are urmatoarele atributii: anchetarea oricarui abuz in serviciu a ofiterilor si subofiterilor din:MAPN, Jandarmerie, Politie, SRI.Se vede ca nu aveti atingere cu acest subiect. Avand in vedere ca sunteti un fin cunoscator al legislatiei trebuie sa stiti ca acestia pot fi judecati atat pe civil cat si pe militar. Pe Doamna nu o ajuta cu nimic anularea amenzi de 200-300lei. O alta problema o reprezinta faptul ca nu are cum sa depuna un dosar la judecatorie daca nu are rezolutia conform legii 192/2006 (adica dosarul trebuie sa aiba dovada medierii!!!) Altfel dosarul este respins!O zi buna!