avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua!
Sotului meu i-a fost donata o casa, fara nici un fel de obligatii sau pretentii, in urma cu 9 ani de catre o familie, sot si sotie care au 3 coiii.Batranul a decedat in urma cu 7 ani. Este posibil ca batrana sau unul dintre copii sa atace acest act?
Va multumesc!
Depinde cand au aflat de donatie.
toti copiii au stiut de la bun inceput de donatie si nu au avut nici o obiectie. casa este din lut, nu avea o valoare mare la vremea respectiva pt ca nu avea nici o imbunatatire. dupa ce am intrat in posesia ei am inceput sa ii facem imbunatatiri.
Slabe sanse de desfiintare dupa 7 ani de la deces... slabe sa incerce, darmite sa reuseasca. Plus ca e nevoie de bani si mult timp, de taxe de timbru, de avocat, de expertize...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie ... Andreeaseceleanu06 Andreeaseceleanu06 Bună ziua, Strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie cu uzufruct viager lipsit de sarcini și obligații, aceasta are 3 copii ei pot ataca acest act? (vezi toată discuția)