avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri din salariu

In cazul existentei unei popriri pe salariu, respectiv pensie alimentara, cine are obligatia urmarii incetarii popririi, angajatorul sau salariatul?
Cel mai recent răspuns: nicoleta.23 , utilizator 18:03, 23 Septembrie 2014
Salariatul are interesul sa urmareasca incetarea popririi.
Multumesc. Se poate sa ma ajutati si cu baza legala?
Fiind vb despre pensie de intretinere minor, sentinta judecatoreasca mentioneaza data pana la care aceasta de plateste, respectiv implinirea varstei de 18 ani sau pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 ani.
Temeiul legal este tocmai hotararea judecatoreasca care a stabilit obligatia de plata.
Pentru interes nu trebuie sa existe o baza legala .

Cu putina logica se poate deduce clar cine dintre cei doi are interesul sa faca asa ceva.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.as dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului ... Busuioc costel Busuioc costel Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului meu pana la varsta de 18 ani si el mai are un an de scoala mai sunt obligat legal sai ... (vezi toată discuția)
Validare poprire prin executor judecatoresc Iustin25 Iustin25 Buna seara tuturor ! Un executor judecatoresc poate dispune de validarea popririi pentru o sentinta judecatoreasca ale carei efecte (pensie alimentara) au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară duke_teacher@yahoo.com duke_teacher@yahoo.com Copilul din afara casatoriei a implinit 18 ani. Trebuie sa-i mai platesc pensia alimentară, in conditiile in care, sentința judecătorească se incheie cu ... (vezi toată discuția)