avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este pedeapsa pentru detinere, trafic si consum ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este pedeapsa pentru detinere, trafic si consum droguri?

Buna ziua,

Am un prieten care a fost retinut pentru detinere, consum si trafic de droguri (ecstasy si marijuana). Acum trei luni a fost ridicat de acasa de catre mascati si se afla in continuare in arest preventiv. Mentionez ca este student, provine dintr-o familie echilibrata si este la prima abatere (am inteles ca aceste detalii pot influenta pozitiv decizia finala). Am citit raspunsurile publicate de dvs insa totusi va intreb daca exista vreo sansa sa fie condamnat cu suspendare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: amy_93 , utilizator 23:05, 23 Septembrie 2014
Legea 143/2000

Sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional

Art. 2

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 16

Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2-10, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
Multumesc pentru raspunsul prompt. as fi dorit insa si o adaptare la situatia curenta, nu doar enumerarea articolelor legislative. Fiind la absolut prima abatere ce a rezultat intr-o urmarire penala, verdictul este cu suspendare sau executare? (cred ca este aspectul cel mai important). Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
amy_93, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pt detinere de droguri? alinaionescu24 alinaionescu24 Buna ziua! Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pedeapsa pentru trafic și consum de droguri de risc Samya Samya Fratele meu a fost arestat pt trafic si posesie pentru consum droguri de risc stiti care este pedeapsa ?are avocat a executat 30 zile de arest acum i sau dat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins dând unui amic 0.7 g de marijuana, și am fost încadrat ca traficant și consumator. ce se poate întâmpla de acum înainte? :(((( :(((( Buna ziua,am fost prins in fapt dând unui amic 0,7g de marijuana.Ne-au dus la secție și duși pe rând la declarație. Amicul meu a spus ca de la mine,iar ... (vezi toată discuția)