avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre cazier judiciar

As vrea sa stiu cum si cui se poate solicita stergerea unui cazier intern(nu cel obisnuit) dupa ce a intervenit reabilitarea. De exemplu ca sa te angajezi la o firma de paza si security se va cere un cazier intern. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: costelion , utilizator 00:55, 5 Octombrie 2014
Ce numiti dvs. "cazier intern"... Din punct de vedere legal, nu am intalnit o astfel de definitie.

Reveniti cu detalii.
Daca a intervenit reabilitarea ar trebui sa va scoata din evidenta.
@car3men:
utilizatorul se refera la cazierul judiciar pe care il solicita organele de urmărire penală sau instanţele de judecată, instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi justiţie. Acestea pot cere o copie de pe cazierul judiciar al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice si care nu este acelasi lucru cu certificatul de cazier judiciar pe care il solicita o persoana fizica.


Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
da, la asta ma refer; daca vreau sa ma angajez intr-o institutie de aparare sau o firma de security, firma sau institutia respectiva va cere verificari specifice, nu este suficient ca aduc eu un cazier judiciar curat; in urma acestui gen de verificari apare condamnarea cu suspendare pe care am avut-o, desi am fost reabilitat iar cazierul judiciar pe care eu il solicit iese curat; dar din cauza faptului ca verificarile cerute de institutia sau firma de aparare releva ca am avut antecedente penale, eu nu ma pot angaja acolo; am inteles ca se poate solicita stergerea totala din evidente a antecedentelor penale dar nu stiu pe ce cale; la politie sau la instanta care a dat hotararea??
nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Nu siu ce sa fac aurel71 aurel71 in 1993 am fost condamnat cu suspendare la 3 ani acum vreau sa-mi fac dosar pentru a da la politie a-s vrea sa stiu daca imi va aparea chiar daca in cazierul ... (vezi toată discuția)
Cazier penal andra-celia andra-celia in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este ... (vezi toată discuția)