Teoretic aveti mare dreptate ,,elga50,,
Dar din pacate practica ne omoara si demonstreaza ca desi avem acest ,, sistem financiar,, rauplatnicul nostru nu se sperie de nimic, a acumulat 160 milioane bani vechi, din care evident 80 milioane sunt numai apa. Daca ,,,Ideea nu este de a va umple blocul de conducte de apa individuale,, maine nu mai putem plati si in locul lor apa, si deci se va taia.
Justitia functioneaza f. lent, si din cazuri rezolvate prin justitie stiu ca penalitatile le cam sterg judecatorii. Deci persoana singura cu bun simt, care-si trage de la gura nu va avea datorii, iar,,nesimtitul,, nu pierde nimic, ba daca-si investeste banii in loc sa-si plateasca consumul, mai are si profit. (mentionez ca datoriile se acumuleaza cam devreo 5-6 ani) E drept?
Nu, deci mai bine ne umplem blocul de conducte. Credeti-ne ca daca am fi putut altfel, era mai bine si pentru noi, nu ne dau afara banii din casa. Instalatiile costa mult pentru cei saraci.
Daca am cecis asa, inseamna ca ne-a ajuns cutitul la os.
Si mai departe spuneti:
,,Adica sa va creati rezerve suficiente ca sa faceti fata facturilor din sezonul rece, sa faceti fata unor reparatii urgente si uneori costisitoare, sa descurajati formarea restantelor prin aplicarea penalizarilor.,,
Este ok., doar ca fondul de rulment, fondul de reparatii, etc. vor fi platite tot doar de cei bunplatnici. Suntem in aceeasi situatie. Oricum cu separarea la apa, gaz, etc ce se mai poate, tot raman cheltuieli comune (gunoi, iluminat casa scarii etc), deci tot o sa-i ducem in spate pe rauplatnici, dar macar sumele sunt mai mici. Interesant este ca ecesti rauplatnici nu raman in urma cu plata abonamentului la tv, internet, lumina proprie, gazul propriu. Oare de ce? pentru ca se taie daca nu platesc.!!!