avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Pe hotararea de divort scrie ca se va acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Baiatul meu este in clasa a XI a si are 18 ani. Ce anume trebuie sa fac pentru a primi pensia pana la terminarea studiilor? Redeschid din nou proces? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 19:41, 23 Mai 2009
Sigur incepeti un nou dosar in cursul caruia va trebui sa faceti dovada celor sustinute de dvs. ; respectiv ca fiul se afla in continuarea studiilor liceale.
Trebuie formulata o noua actiune pensie de intretinere de catre fiul dvs.devenit major.Acesta trebuie sa dovedeasca cu adeverinta de la locul unde studiaza ca se afla in continuarea studiilor,Instanta de judecata poate dispune platirea unei pensii de intretinere catre fiul dvs.pana la terminarea studiilor ,dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
Radu Gabrian, Mediator
Fiul dumneavoastra , major , avand deplina capacitate de exercitiu , calitate procesuala activa si capacitate procesuala de exercitiu , se poate adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domiclieaza , ca si reclamant , in vederea recalcularii cuantumului pensiei de intretinere.In acest sens , va face dovada ca este incadrat intr-o instituie de in invatamant.Mentionez ca , pana la 26 de ani , daca va urma cursurile unei institutii de invatamant (indiferent de calitatea acestora , ma refer aici la facultate ,masterat , doctorat , si indiferent de forma acestora , ID, FR, ) si este "in nevoie ", nu realizeaza venituri salariale , va putea fi incuviintata aceasta pensie .
Insa regula nu e generala , va fi apreciata in concret de la caz la caz.Succes;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca fiul dvs a implinit 18 ani, nu mai faceti dvs actiunea.El este major, are capacitate deplina de exercitiu si face singur actiunea, urmand ca in cursul acestui proces, sau alaturat cererii de chemare in judecata, sa anexeze acte din care sa reiasa ca se afla in continuarea studiilor:adeverinta de la scoala, copie dupa carnet, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru acordarea pensiei de intretinere madalina70 madalina70 Buna ziua / Am si eu o intrebare - cum trebuie sa procedez,s-au mai bine zis ce tip de cerere trebuie sa faca fiica mea pentru acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Incetarea pensiei alimentare Daniel1971 Daniel1971 Buna ziua. Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortat din 2003 si instanta a dispus plata unei pensii de intretinere in procent de 25% din salariu ... (vezi toată discuția)