avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa sora decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa sora decedata

Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu?
Cel mai recent răspuns: irisp , utilizator 09:06, 28 Mai 2009
succesiunea cui nu a fost dezbatuta?
In conditiile pe care le-ati expus,parerea mea este ca veniti la mostenirea dupa sora impreuna cu parintii,daca acestia sunt in viata Desigur,si sotul acesteia are vocatie succesorala.
parintii mei sunt morti, ma refeream la succesiunea averii surorii mele, dar cumnatul meu are drept de succesiune la averea parintilor nostri morti?
Cumnatul nu are acest drept.
Referitor la parinti,v-am spus cum ar fi stat lucrurile daca erau in viata.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Pentru a primi raspunsurile cat mai exacte, consider ca este nesar sa specificati ordinea in care au avut loc decesele, respectiv daca copilul sorei a decedat dupa sau inaintea mamei lui si daca sora a decedat inainte sau dupa parintii dvs.

Deasemenea ar avea relevanta daca sora ar fi facut un testament...... :hm:....

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)