avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor- casa bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor- casa bun comun

sunt casatorita din 2011 am un copil de 7 luni ,am facut o casa impreuna cu sotul anul trecut,nu ne intelegem,vreau sa divortez,imi puteti spune la ce sa ma astept va rog,nu mai pot sta in situatia de fata.Multumesc
Cel mai recent răspuns: lenia1972 , utilizator 12:45, 25 Septembrie 2014
Poti divorta pe cale amiabila la notariat sau in instanta daca nu va intelegeti. La ce te-ai putea astepta de la o relatie pe care nu o mai doresti?? la sicane.. amenintari.. certuri.. dastea. Ca iti ia copilul, ca iti ia casa, ca.. ca.. Daca ai o situatie mai bunicica din punct de vedere financiar, atunci te poti muta cu chirie, introduce actiune la instanta pentru divort si pentru incredintare minor si astepti termenele.. cu martori.. cu amenintari.. cele specificate anterior ca sa nu ma mai repet. Daca e intreg la cap si intelege ca relatia s-a destramat si gata.. atunci va fi un pic mai usor indifferent de calea pe care o alegi. Daca nu.. Iti iei traista si copilul si pleci. Nu esti datoare sa suporti jinginiri sau batai de la absolut nimeni. Retine un lucru Esential: NU EXISTA CALAU, FARA VICTIMA. deci nu fi o victima..
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
lenia1972, utilizator
pe cale amiabila nu se poate,am incercat sa vorbesc cu el despre probleme noastre,poate salvam casnicia,iar la notar nici atat pentru ca nu se poate vorbi ce vrea si cum vrea.Pe mine ma intereseaza in primul rand daca are puterea sa imi ia copilul si in al 2 lea,daca avem o casa facuta impreuna si un copil minor se imparte jumate jumate sau..asta dine de partaj?
aceasta este amenintarea clasica. Santajul unui cretin (scuze, dar nu ma pot abtine) care habar n-are cum este sa ti in pantec un copil, sa-l nasti si sa crezi ca dupa aceea el te va iubi atat pentru ca ti-a promis si apoi pentru darul minunat pe care I l-ai oferit,Instanta poate hotari incredintarea unui minor altui parinte decat mama sa, doar daca se va dovedi ca tu nu esti o mama buna pt copilul tau. Ideea este sa ai un avocat bun, specializat pe divorturi care te va indruma corespunzator atat in privinta incredintarii minorului cat si in privinta partajului, pentru ca bunul comun se va imparti. Aici intervine o alta problema:normal, se presupune sa se imparte jumatate -jumate. dar.. vei putea sta in acelasi spatiu cu...???? si atunci se pune problema unei despagubiri.. de catre o parte sau cealalta. si aici intervin interesele financiare.. de aici decurg alte certuri.. etc. deci, tot un avocat bun pe speta te va ajuta sa iesi din impas.
lenia1972, utilizator
si auite asa se ajunge la bani,situatia financiara nu este prea roz deloc,la asa ceva trebuie obligatoriu un avocat sa inteleg,deci trebuie sa imi caut un avocat apoi sa incep sa inaintez actele,doamne unde am ajuns,si eu care credeam ca e simplu sa scap din casnicia asta
DIN PACATE, asta e TARA in care traim. Plina doar de obligatii din partea noastra si nicidecum de drepturi. Statutul de mama nu este pus pe primul plan in aceasta societate a noastra. Da.. dintr-o asemenea casnicie nu vei iesi roz.. dar cel putin nu esti victima. Asta ar trebui sa faca toate femeile aflate in situatia ta. Sa sti ca, darul cel mai de pret este copilul tau. Casa si bunurile nu reprezinta nimik. Tu, vei fi fericita, alaturi de altcineva care va sti sa-ti aprecize calitatile si copilul (un ingeras nevinovat) iar el va ramane cu niste pereti care nu-i vor incalzi noptile. Si, cand va pleca pe lumea celalta nu va lua nimik cu el. Nici pereti, nici bani.. nimik.. Asa sa gandesti.. vei face alta casa in care vei fi fericita, si poate si un alt ingeras.. Si trecutul lasa-l undeva in urma.. inchide usa.. arunca cheia si priveste cu speranta.. pentru ca Dumnezeu exista si te va ajuta sa treci peste toate. Spune-ti ca aceasta este una din multele lectii pe care trebuie sa le invatam pentru a evolua si mergi mai departe.
lenia1972, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu conjugal GeorgeHans GeorgeHans Sotia mea a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fetita mea de numai 5 luni...a luat tot ce era al ei din casa,a luat lucruri de ale mele primite de la ... (vezi toată discuția)
Divort- cauza infidelitate Roses28 Roses28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de problema de mai jos. Mama mea este hotărâtă sa deschida un proces de divort din cauza certurilor ... (vezi toată discuția)