avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sanse castigare proces comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sanse castigare proces comercial

Buna ziua.
Am si eu o problema destul de grava. Administratorul societatii in care suntem actionari amandoi si-a deschis o firma cu acelasi obiect de activitate, acelasi cod CAEN. S-a trecut in actele firmei unic asociat si administrator. Firma lui NU isi desfasoara inca activitatea, are chipurile un sediu ( ca altfel nu avea cum sa infiinteze societatea ), dar mi-a spus ca la sfarsitul verii el oricum iese din firma noastra, eventual vinde procentele lui altcuiva sau inchide propria noastra societate.
As vrea sa il dau cat mai repede in judecata pentru concurenta neloiala si sa cer sa isi inchida el societatea pe care si-a infiintat-o fara mandatul meu si sa cer automat si excluderea lui din societatea noastra, pe baza acestui comportament neloial.Mai mult a raspandit in firma si vesti false,spunand personalului ca societatea noastra isi schimba doar sediul, ca sa imi fure si toti angajatii si sa-i duca la societatea lui. Ce sanse as avea sa castig si cam cat ar dura procesul in cazul in care as cere solutionarea in fond?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 09:52, 26 Mai 2009
Aveti toate sansele, cu conditia unui probatoriu complet si corect administrat.Analizati daca nu are si asociatul probe imptriva dvs.pentru a le putea contracara.
Porniti actiunea intemieat pe Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale :
Art. 197. - (1) Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
(2) Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
(3) Dispozitiile art. 75, 76, 77 alin. (1) si 79 se aplica si societatilor cu raspundere limitata.
Eu,va dati seama ca nu pot cere la Registrul Comertului copii dupa actul constitutiv al noii lui societati, deoarece cred ca numai asociatii unei societati pot cere asta ( banuiesc). Cand am cerut copii dupa actele societatii mele mi-au cerut buletinul. Am cules informatiile de pe internet din site-ul Min de Finante si RC, dar nu au valoare acele hartii. Voi cere judecatorului sa aduca in proces copii legalizate dupa actul societatii. Doar asa voi putea dovedi.
Puteti cere informatii la Oficiul Registrului Comertului, cu privire la noua firma infiintata in calitate de asociat unic de catre asociatul dvs., exact in scopul de a verifica daca respecta art.197 din Legea nr.31/1990.Achitati o taxa si primiti informatiile solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii cata8 cata8 Un asociat unic la un SRL poate sa-si infiinteze un II?:sorry: (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)