avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune granituire

Buna ziua. Voi incerca sa va prezint pe scurt problema: parintii au deschis o actiune de granituire, parat fiind vecinul din spatele casei. Acesta a cumparat casa de la mostenitorul batranului care a locuit acolo, mostenitor care nu a locuit niciodata in acea casa. Proprietatea vecina avea pe razor, peretele unei bucatarii. Gardul din continuarea acelui perete, care delimita proprietatile, a fost daramat in urma cu foarte multi ani, existand o buna intelegere cu batranul. Pana la gard, exista bordura casei parintilor, bordura din spatele casei. In urma unor divergente cu noii proprietari, parintii au dorit sa ridice gard, pe locul unde acesta a existat. S-a lovit de refuzul lor pe motiv ca in acte, un colt al acelei borduri le apartine si construirea gardului ar face ca ei sa nu mai intre in spatele bucatariei, acum depozit, intrarea facandu-se prin spatiul reprezentat de bordura noastra. Actele cu care au cumparat, au inscrise la vecini, in locul nostru, un nume care nu a existat pe aceasta proprietate. La mediere nu s-au prezentat. Exista vreo sansa sa ni se recunoasca spatiul ca fiind al nostru si sa se delimiteze proprietatile corect, cum au fost in trecut?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 11:13, 27 Septembrie 2014
Instanța va stabili linia de hotar a fiecărei proprietăți in functie de probele ce le veți administra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire danielasabo danielasabo Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)
Cadastru eronat ? tudor_11 tudor_11 la tara, casa batraneasca.mergem foarte rar. in spatele casei gardul de razor nu mai e demult, iar parintii tineau razorul din stalpul gardului de la strada in ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)