avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat medicole legal exagerat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat medicole legal exagerat

Am avut un accident rutier cu victima , care a suferit o fractura de gamba dreapta. Incidentul s-a petrecut la 1:20 dimineata cand victima( in stare avansata de ebrietate) s-a angajat in traversarea DN fara sa se asigure si prin loc nepermis; in plus, era imbracata complet in negru.
Fiind un caz social fara niciun venit , am platit eu toate cheltuielile de spitalizare, operatie, placa cu suruburi ; cam 2500 ron . Surpriza mare a fost cand am primit certificatul medico legal : 100-120 de zile de ingrijiri medicale ! A stat doar 4 zile internat , a avut evolutie pozitiva cu recuperare precoce. Au fost si multe vanatai si excoriatii , dar in 30 de zile de la accident nu se mai cunosc deloc.
Nu cumva este exagerat acest certificat medico-legal ? Cum pot cere reevaluarea victimei pentru ca in momentul de fata m-au bagat in penal din exces de zel ( zic eu ).
multumesc anticipat celor care imi vor raspunde .
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
liviupop, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviupop , utilizator 13:21, 26 Septembrie 2014
Victima trebuie sa depuna plangere prealabila pentru a fi angajata raspunderea penala.
Din cate inteleg i-ati platit cheltuielile de spitalizare, mai are alte pretentii? trebuia sa intocmiti acte in sensul ca nu mai are pretentii fata de dvs din moment ce ati suportat cheltuielile, acum este posibil sa incerce sa va solicite sume mai mari in schimbul retragerii plangerii.
In prima declaratie la politie i s-a adus la cunostinta de imprejurarile producerii accidentului si ca nu avea ce cauta in mijlocul soselei baut la 1:30 noaptea. Tot acolo a declarat ca nu are pretentii asupra conducatorului auto . " asta declar, sustin si semnez ".
A doua zi a venit cu un document notarial in care spune ca nu recunoaste prima declaratie din diverse motive ( nu a scris-o el - oricum nu putea ; nu a citit-o pt ca nu avea ochelari ,etc ) deci nu o recunoaste . In aceasta declaratie notariala spune ca nu are pretentii asupra conducatorului auto ci doar asupra asiguratorului RCA.
Tot in acea zi a depus o plangere la seful politie pe motiv ca vrea sa i se ia alta declaratie pt ca la prima a fost "dus in eroare " si nu a citit cand a semnat, ca nu a fost informat ca masina are asigurare CASCO ,etc.
Si in aceasta plangere sustine ca nu are pretentii asupra conducatorului auto .
Am inteles ca totusi politia ii va mai lua o declaratie , conform plangerii adresate sefului politiei .
Acum intreb : mai are sens sa mai merg la inca un notar / avocat sa inchei o intelgere avand in vedere ca la dosar sunt documentele de mai sus? Daca in ultima va declara ca are pretentii asupra conducatorului auto, ce se intampla cu celelalte 3 de dinainte in care afirma contrariul? Se anuleaza ? se ia de buna ultima declaratie ? ce sa mai cred ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - cheltuieli spitalizare - cercetare penala efuionut efuionut Acum cateva zile parintii mei au avut un accident rutier. Tatal meu nu era sub influenta bauturilor alcolice, era ceata nu a adaptat viteza la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)