avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie "fortzata"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie "fortzata"

buna ziua
patronii mei au 2 firme X si Y. am o colega care este in CIC (mai are 1 an), angajata cu CIM suspendat pe firma Y. patronii au sunat-o si i-au zis ca vor sa inchida firma Y si ea fiind singura angajata trebuie sa isi deie demisia. ea nu vrea acest lucru. dupa cei 2 ani de CIC oricum nu se mai intoarce la ei...dar in caz ca nu gaseste altceva de munca, macar sa o deie in somaj. in perioada cand inca lucra a fost fortzata sa scrie o demisie in alb ( fara data) .intrebarile sunt:
1. ce implica o eventuala demisie? (consecintze pt ea)
2. patronii pot folosi acea demisie in alb acum si sa zica k ea a dat-o acum?
3. e imperativ necesara demisia pt inchiderea firmei sau se poate si fara ( eventual ca motiv de desf sa fie restrucurarea locurilor)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: anca13 , utilizator 15:50, 2 Iunie 2009
va multumesc. am sa-i transmit colegei mele ceea ce mi-ati spus si sper sa rezolve cu d-na "patroana"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! tocmai am iesit din sedinta care s-a tinut la locul meu de munca unde am fost anuntati ( 50 angajati ) ca firma se inchide, dar vom fi cu totii ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca in cic? laurms laurms Sunt in CIC pana in luna 10.2008. Joi am fost chemata la firma la care am lucrat pana am nascut de catre director si anuntata ca firma se lichideaza. Motivul ... (vezi toată discuția)
Faliment & incetare cim NEW_GUEST NEW_GUEST Buna seara tuturor! Am urmatoarea problema: de curand mi-a incetat concediul de ingrijire copil; in timpul acestui concediu al meu firma cu care am avut CIM a ... (vezi toată discuția)