avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scadenta anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scadenta anticipata

conform ICCJ setiunea a 2-a civila,decizia 686 din 21 febr.2013 scadenta anticipata este sau nu este clauza abuziva pt.persoanele fizice.Se poate cere rambursarea întregului credit anticipat? 2-conformO.U.G.50/2010 banca poate cesiona contractul de credit,dar are obligatia de a instinta pe consumator intermen de 10 zile prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.Daca consumatorul nu a primit acea scrisoare poate sa nu recunoasca terta persoana caruia ia fost cesionat contractul?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 16:51, 29 Septembrie 2014
ovidiu66 a scris:
Daca consumatorul nu a primit acea scrisoare poate sa nu recunoasca terta persoana caruia ia fost cesionat contractul?

Debitorul cedat (adica dvs.) nu poate face nimic (in sensul de a nu "recunoaste" cesionarul), nu este necesar consimtamantul dvs. pentru acest transfer de creanta, insa puteti suspenda plata pana la primirea comunicarii sau puteti plati in continuare catre banca (ceea ce nu cred ca este cazul).
Decizia respectiva nu trateaza clauza de cesiune a contractului. Referitor la partile din dosar constata abuziva clauza de scadenta anticipata din contractul lor.
Pana la momentul la care sunteti notificat despre cesiunea contractului, aceasta nu va este opozabila. Astfel, veti plati in continuare creditorului cunoscut, in mod valabil. Regularizarile eventuale vor fi facute intre vechiul si noul creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de credit remus7003 remus7003 Buna. In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca. In anul 2010 in baza OUG 50/2010 in luna septembrie am notificat banca in legatura ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cesionat fara notificare Costin Savescu Costin Savescu Banca a cesionat creditul meu cu ipoteca unei firme de recuperari. De la incheierea contractului de credit eu nu am primit absolut nici o hirtie de la banca. ... (vezi toată discuția)