avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere

Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele:
Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara de munca) s-a intors la munca dupa ce angajatorul a revocat decizia de concediere(acesta a fost concediat pe motiv ca postul sau a desfiintat). Angajatul a fost reincadrat pe acelasi post in cadrul aceleasi sectii, doar punctul de lucru difera.
INTREBARE: In noua procedura de concediere pe care angajatorul doreste sa o initieze, respectiv sa emita un nou preaviz de concediere poate fi prevazut faptul ca postul sau a fost desfiintat? Va rog mult sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedeze angajatorul pentru a fi legala concedierea.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 08:55, 27 Septembrie 2014
Daca postul se desfiinteaza si daca unitatea nu ii mai poate asigura un alt post (pe care sa il accepte si salariatul), da, puteti initia procedura de preaviz si concediere la initiativa angajatorului, iar salariatul se duce in somaj (art.65, 66, Codul muncii).
@ cristina69

1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere

2. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
1.Hotararea AGA referitoare la desfiintarea postului este obligatorie? Adica, este prevazut undeva expres acest lucru sau este obligatorie ptr. a demonstra salariatului ca e reala desfiintarea postului?
2. Hotararea data de consiliul de administratie inainte de prima concediere nu este suficienta? In aceasta se stipuleaza doar la modul general ca trebuie disponibilizate un nr. de x persoane.
Precizez ca salariatul reangajat a fost incadrat pe aceeasi functie ( sudor) la un punct de lucru unde in organigrama figureaza 2 posturi de sudor, reangajatul fiind al 3-lea.
Ne referim la postul initial desfiintat ?
Daca a fost reintegrat pe ce post a fost ?

Alte discuții în legătură

Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)