avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema:
Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face concediere prin restructurarea postului in conditiile in care firma mai are si alti salariati pe acelasi post.
Credeti ca vom avea vreo problema din acest motiv?
Cel mai recent răspuns: car-men , utilizator 22:30, 1 Iulie 2012
1. Conducerea firmei emite o hotarare de desfiintare a postului respectiv si apoi emite decizia de concediere a celui care ocupa postul.

2. Tineti cont insa de ce spune Codul muncii:

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Ca sa nu aveti probleme, puteti face o evaluare a tuturor salariatilor pe acelasi post si cel care are o evaluare mai slaba sa fie concediat pentru desfiintarea postului ..
Deci daca fac aceasta hotarare de desfiintare a unuia dintre posturi specificand motivele apoi il concediez, el luand la cunostinta acest lucru, in eventualitatea in care in cele 30 de zile ne da in judecata, suntem acoperiti sau mai trebuie facut ceva?

Multumesc!
Acoperiti in ce sens? .. salariatul are dreptul de a contesta in instanta decizia de concediere, chiar daca angajatorul considera ca a respectat procedura de concediere.
Da, salariatul are acest drept.
Eu vreau doar sa stau linistita ca am facut totul cum trebuie.

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Desface contract de munca! ctseximtrans ctseximtrans Buna ziua, Avem o firma de transport si din cauza crizei si a problemelor cu care ne confruntam suntem nevoiti sa desfacem contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)